Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

19 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΜΙΛΟΥΝ" ΓΙΑ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!! ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ..19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Γ. Πάλλης κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον "εντυπωσιακό" τίτλο.. «Απαράδεκτες και παράνομες πράξεις από τις κατασταλτικές αστυνομικές δυνάμεις κατά την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας».


Η ερώτηση γράφει τα εξής :


Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (https://vimeo.com/226277179) και αφορά στην καταστολή των διαμαρτυριών στις 18 Ιουλίου 2017 στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, παρακολουθούμε ξυλοδαρμούς προσφύγων και μεταναστών από άνδρες των κατασταλτικών αστυνομικών δυνάμεων. 
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ένστολοι χτυπούν ανηλεώς ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στο έδαφος ή έχουν ήδη συλληφθεί, κατά παράβαση κάθε νόμου που αφορά τη σύλληψη. 
Μιλάμε, δηλαδή, για προφανή κατάχρηση εξουσίας και βασανισμό συλληφθέντων με κίνδυνο πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Παράλληλα, στο ίδιο βίντεο διακρίνονται και –τουλάχιστον- δύο άνθρωποι με πολιτικά που συμμετέχουν στις βίαιες πράξεις με την ανοχή των ένστολων αστυνομικών δυνάμεων. 
Ο ένας μάλιστα εξ αυτών (ο οποίος φοράει εκρού παντελόνι και λευκό πουκάμισο) επιτίθεται με κλωτσιές και γροθιές σχεδόν σε όποιον έχει συλληφθεί, είτε είναι όρθιος, είτε κείτεται στο έδαφος.
Το αποτέλεσμα της επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί αλλά και 34 συλλήψεις, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου (εφημερίδα «εμπρός» της 20ης Ιουλίου 2017, σελίδα 7). 
Αντίστοιχο βίντεο είδαμε και σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ενώ στα επεισόδια, πάλι σύμφωνα με τον τοπικό τύπο ( εφημερίδα «εμπρός» της 19ης Ιουλίου 2017, σελίδα 3), χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο κέντρο κράτησης μάνες με τα μωρά τους και μέλη των ΜΚΟ.
Σύμφωνα, μάλιστα, με σημερινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, 8 πρόσφυγες και μετανάστες από τους 35 συλληφθέντες είχαν υποβάλει μέχρι χτες το μεσημέρι μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών για σωματικές βλάβες από απρόκλητα χτυπήματα σε βάρος τους, χτυπήματα που συνεχίστηκαν ακόμα και όταν τους είχαν περάσει χειροπέδες ή, σε ορισμένους, ενώ βρίσκονταν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα.
Άλλες τρεις μηνυτήριες αναφορές κατά αστυνομικών αναμενόταν να υποβληθούν χτες το βράδυ, όταν θα κατέθεταν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες που είχαν καθυστερήσει λόγω λόγω έλλειψης διερμηνέα. 
Εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμη, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο στήθος από γκαζάκι δακρυγόνου που εκτοξεύτηκε, σύμφωνα με τον συνήγορο και των 35 συλληφθέντων, σε ευθεία βολή.
Επειδή ο ξυλοδαρμός από τις κατασταλτικές αστυνομικές δυνάμεις ανθρώπων που δεν προβάλλουν αντίσταση κατά τη σύλληψη καθώς και μετά την σύλληψή τους υπερβαίνει κάθε έννοια νομιμότητας.
Επειδή η άκριτη χρήση βίας και οι μαζικές προσαγωγές αντιτίθενται στις πάγιες διακηρύξεις της κυβέρνησης.
Επειδή η συμμετοχή σε αυτές τις βίαιες ενέργειες αγνώστων ατόμων με πολιτική ένδυση ακόμα κι αν είναι αστυνομικοί, εκτός από απαράδεκτη, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ταυτοποίηση τους.
Επειδή η ρίψη δακρυγόνων σε χώρους που διαμένουν μάνες με μωρά παιδιά είναι άκρως επικίνδυνη.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποιος έδωσε εντολή για αυτές τις πράξεις που βλέπουμε στο βίντεο καθώς και για τη ρίψη δακρυγόνων χωρίς την πρόνοια για τις μωρομάνες που διαμένουν στο κέντρο κράτησης;
Ποιοι είναι οι μετέχοντες με πολιτική ένδυση και γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις τους άφησαν να συμμετέχουν στην επιχείρηση;
Οι άνδρες των κατασταλτικών αστυνομικών δυνάμεων φέρουν διακριτικά στα κράνη ή στις στολές τους και αν όχι γιατί;
Τι προτίθενται να πράξουν ώστε οι συμμετέχοντες αστυνομικοί και οι επικεφαλής τους να ταυτοποιηθούν και να τιμωρηθούν για τις απαράδεκτες και παράνομες πράξεις που βλέπουμε στο βίντεο και σε όσα ακολούθησαν στο αστυνομικό τμήμα;Lesvos Voice: Αυτή λοιπόν είναι η "ερώτηση" των 19 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.. 
Κοιτάξτε τώρα τι γίνετε.. 
Αφού όπως οι ίδιοι βουλευτές λένε έχουν κατατεθεί μηνύσεις γιατί ακριβώς ζητάνε και πολιτική παρέμβαση ;; 
Γιατί θα πρέπει να "πράξουν" κάτι οι Υπουργοί που να "προκαταβάλει" την δικαιοσύνη ;; 
Γιατί ψάχνουν ποιος έδωσε τις εντολές στους αστυνομικούς;; ..δεν γνωρίζουν ποια είναι η ιεραρχία στη Λέσβο και ποιος δίνει τις εντολές στους αστυνομικούς που "δρουν" στη Μόρια;; ..είναι κάτι κρυφό και απόρρητο;; 
Αλήθεια γιατί η ερώτηση δεν "πάει" και στον Τόσκα ;;; 

Πάμε όμως παρακάτω.. στο "ζουμί" !!!
Για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη Μόρια και αλλού οι παραπάνω βουλευτές ενδιαφέρθηκαν ή ρώτησαν για το αν έχουν κάποια προβλήματα ;;
Ενδιαφέρθηκαν να μάθουν αν οι συνθήκες που δουλεύουν είναι οι προβλεπόμενες ;;
Ρώτησαν να μάθουν αν μπαίνουν ζητήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια τους;;; 

Και για να τελειώνουμε.. 
Εμείς είμαστε εναντίων της βίας από όπου και αν προέρχεται και εάν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές να τιμωρηθούν αλλά βαρεθήκαμε να βλέπουμε να κάνουν κάποιοι παιχνίδια στις πλάτες κάποιων άλλων.. 
Άλλωστε τα είπαμε.. το παραμύθι στη Λέσβο έχει τελειώσει !!!

Υ.Γ. 
Αλήθεια έχουν κάνει καμιά ερώτηση οι συγκεκριμένοι βουλευτές για τις επιπτώσεις της απαράδεκτης διαχείρισης του μεταναστευτικού στον τοπικό πληθυσμό και στην επιχειρηματικότητα της Λέσβου ;; 
...λέμε τώρα !!!!!!   

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.