Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΜΥΘΟΣ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ .."ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ" !!!Οι εκδόσεις «ΜΥΘΟΣ» την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.00 στην πλαζ «Τσαμάκια»  θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους τα «Αδιάντροπα του Κλήδονα»..Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο Κώστας Μίσσιος, ο Βάσως Βόμβας και ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Σκορδάς..   

Τα «Aδιάντροπα του κλήδονα»” είναι  μια ακόμη προσπάθεια να διασωθεί και να διαδοθεί η παράδοση και ο πολιτισμός της Λέσβου.

Το βιβλίο που αφορά στον Κλήδονα "ήρθε" λίγους μήνες μετά την έκδοση του «Λεσβιακού Ημερολογίου 2017» με πάνω από 40 Λέσβιους συγγραφείς ή συγγραφείς που γράφουν για την Λέσβο, το οποίο γνώρισε πολλή μεγάλη επιτυχία.Τα «Aδιάντροπα του κλήδονα» παρουσιάζουν την ιστορία του εθίμου από την αρχαιότητα, καθώς και αποσπάσματα από πεζογραφήματα και θεατρικά έργα συγγραφέων της Λέσβου.

Ο αναγνώστης θα βρει τα τραγούδια και τα στιχάκια όπως έχουν καταγραφεί στις συλλογές του Βάσου Βόμβα και του Ακίνδυνου Σκωπτικού.

Και επειδή ο Κλήδονας είναι πρωτίστως κέφι, γέλιο και απόδραση από τον καθωσπρεπισμό των καθημερινών κοινωνικών σχέσεων, το βιβλίο συνοδεύεται από cd στο οποίο ομάδα γνωστών ηθοποιών της Λέσβου περιγράφουν και ζωντανεύουν τον ..κλήδονα με την απαγγελία των τετράστιχων.

Το βιβλίο έχει την υπογραφή των εκδόσεων “Μύθος” !!


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες