Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !!! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ;;;


Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στην αριστεία και με τη βούλα, αφού στα δημοτικά σχολεία οι σημαιοφόροι θα βγαίνουν μετά από κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας τους. 
Με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ' τάξη του Δημοτικού μπορεί να είναι ο καθένας, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, καθώς η επιλογή του θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν: 
«Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».Lesvos Voice: Δεν καταλαβαίνουμε τι εμπόδιζε αυτό και το κατάργησαν ;;.. 

Δεν καταλαβαίνουμε τι κακό έχει για τα παιδιά να θέλουν να είναι άριστοι μαθητές και ως επιβράβευση αυτού να κρατούν και την σημαία ;;;

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σε μια ανταγωνιστική παγκοσμιοποιημένη κοινωνία είναι κακό να θες να είσαι καλός μαθητής, να μπορείς να κάνεις καλές σπουδές και αν μπορείς να κάνεις και μεταπτυχιακές σπουδές..

Να αποκτάς εξειδίκευση στο αντικείμενο σου για να μπορείς να ανταποκριθείς στις τρομερές απαιτήσεις του αύριο.. 

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ όλα αυτά αποτελούν βασικό στόχο της νεολαίας σε όλο τον δυτικό κόσμο εδώ αντιμετωπίζονται ως κάτι το ..μεμπτό !!!!

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κουβαλάνε στο μυαλό τους και σε ποια εποχή νομίζουν ότι ζουν αυτοί που μας κυβερνάνε... 

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.