Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΡΑΓΚΑ" ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥ !! ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.. ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!





Μια ανακοίνωση που σηκώνει πολύ κουβέντα "έβγαλε" το ΤΕΕ - Τμήμα ΒΑ Αιγαίου.. 

Τα όσα γράφουν δεν είναι για να περάσουν απαρατήρητα αφού αποδεικνύεται ότι αυτά που καιρό τώρα υποστηρίζουμε εμείς εδώ στο Lesvos Voice έχουν βάση.. 


Από την αρχή λέμε ότι πολύ "παιχνίδι" γίνεται με τα "φράγκα" για τους σεισμόπληκτους  και πολλούς "περίεργους" βλέπουμε να ανακατεύονται σε θέματα που κυρίως είναι δουλειά των μηχανικών της Λέσβου που και επιστημονική κατάρτιση έχουν και γνώση του τόπου.. 

Όλα αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση των μηχανικών.. μάλιστα η αναφορά τους που είναι πραγματικά "όλα τα λεφτά" είναι η παρακάτω.. "σημαντικές μελέτες βαφτίζονται ερευνητικά προγράμματα ή δήθεν δωρεές, πριμοδοτώντας ευθέως σχήματα που λειτουργούν με αθέμιτα μέσα και αδιαφανείς διαδικασίες". 

Δηλαδή τι λένε εδώ οι μηχανικοί;; ...μα ότι γίνετε χαμός με τις αναθέσεις !!!!! 

Αλλά και το άλλο έχει το δικό του ενδιαφέρων.. μιλάμε για την αναφορά τους για τις αναθέσεις που έγιναν για το μεταναστευτικό όπου λένε χαρακτηριστικά..  "η πολιτεία παραχωρεί λευκή επιταγή σε ιδιωτικά συμφέροντα καλυπτόμενα πάντα από αγαθές προθέσεις".

Πολύ δυνατό και αυτό δεν νομίζετε;; ...επιτέλους λοιπόν "μίλησαν" οι μηχανικοί και της Λέσβου και ας ..άργησαν !!! 

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ...  

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να λαμβάνουν χώρα ενορχηστρωμένες κινήσεις από μη θεσμικούς φορείς υπό την κάλυψη του εθελοντισμού και μια επιλεκτικής ευαισθησίας, που αφορούν στην ανακατασκευή της Βρίσας και μόνο, δημιουργώντας εύλογες απορίες ως προς τις προθέσεις τους. 

Διότι δεν είναι λίγες οι φορές η ίδια η πολιτεία, απεμπολώντας τον θεσμικό της ρόλο σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως πρόσφατα με την προσφυγική κρίση, να παραχωρεί λευκή επιταγή σε ιδιωτικά συμφέροντα καλυπτόμενα πάντα από αγαθές προθέσεις

Ομοίως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα όπου σημαντικές μελέτες βαφτίζονται ερευνητικά προγράμματα ή δήθεν δωρεές, πριμοδοτώντας ευθέως σχήματα που λειτουργούν με αθέμιτα μέσα και αδιαφανείς διαδικασίες.

Eπ’ αυτών  το Τμήμα ΒΑ Αιγαίου, θα δείξει μηδενική ανοχή αν διαπιστωθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης των σεισμοπαθών, στην δύσκολη αυτή στιγμή από επιτήδειους για οποιοδήποτε λόγο.

Και συνεχίζει το ΤΕΕ....


Kαμία κατασκευή που μελετήθηκε και επιβλέφθηκε από μηχανικό με βάση κάποια οικοδομική άδεια, δεν υπέστη την παραμικρή βλάβη στο σεισμό της 12ηζ Ιουνίου, αυτό αποτελεί ένα δείγμα της υψηλής κατάρτισης και γνώσης των μηχανικών του νησιού.

Σε συνέχεια του παραπάνω δε και για να υπάρξει μια ορθή επιστημονικά ανακατασκευή / επισκευή / ανέγερση των κατασκευών, ασφαλής για τους πολίτες, χωρίς τεχνικά προβλήματα στο μέλλον, πάγια θέση του TEE είναι να ανατεθεί και να εκπονηθεί μικροζωνική μελέτη της οποίας τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν από τους μελετητές που θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση της περιοχής.
To TEE - Τμήμα ΒΑ Αιγαίου και ο κόσμος που αντιπροσωπεύει, σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας και άρρηκτος κρίκος της κοινωνικής αλυσίδας, απαιτεί τον σεβασμό του ρόλου του από την πολιτεία και διεκδικεί την θέση που του αρμόζει πάντα με διαυγείς και δίκαιες προς όλους διαδικασίες. 
Κανείς δεν διαθέτει μεγαλύτερη ευαισθησία από τους μηχανικούς που επέλεξαν να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να εργαστούν σε αυτόν τον τόπo».










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες