Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.. ΣΟΚ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΡΑΤΗΣΗ" ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ !! 53 ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ !!!


Συγκλονισμένη η κοινωνία της Λέσβου παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες την πορεία των απολογιών 53 ατόμων που ενέχονται στο σκάνδαλο της υπό εκκαθάριση πλέον, Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου.
 
Πρόκειται για 53 κατηγορούμενους στο σύνολό τους για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, όλοι τους μέλη Διοικητικών Συμβουλίων της Τράπεζας, υπηρεσιακοί παράγοντες χρηματοδοτήσεων και δανειολήπτες.


Στο σύνολό τους κρίθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία που διενήργησε την προανάκριση, ως υπεύθυνοι για τις ζημιές ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που υπήρξαν ως αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών από μέρους τους.
 
Η τύχη των πρώτων επτά, που απολογήθηκαν σε ειδική ανακρίτρια στη Μυτιλήνη, είναι το κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες. 


Αφού, αν μη τι άλλο, δείχνει τι πρόκειται να ακολουθήσει.
 
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στους δυο πρώτους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της Τράπεζας που απολογήθηκαν, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έως την εκδίκαση της υπόθεσης.
 
Τετραμελής οικογένεια δανειοληπτών αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 80.000 ευρώ, ενώ ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που επί της θητείας του είχε λάβει και δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κρίθηκε προφυλακιστέο και κρατείται! 


Πρόκειται για ένα σημαντικό τουριστικό πράκτορα του νησιού, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος του επιμελητηριακού κινήματος και μέλος πολλών επιτροπών φορέων του δημοσίου.
 
Δεδομένων των παραπάνω, όλοι όσοι στη συνέχεια κλήθηκαν να απολογηθούν, ζήτησαν και πήραν ολιγοήμερη προθεσμία. 


Οι απολογίες τους έχει ορισθεί να αρχίσουν στις 25 Αυγούστου. 

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται πολιτευτές, πρώην και εν ενεργεία στελέχη οργανισμών αυτοδιοίκησης, στελέχη οικονομικών φορέων ως και πρώην ανώτεροι αξιωματικοί διωκτικών αρχών!

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Lesvos Voice: Εδώ στο L.V. γνωρίζαμε εδώ και μέρες ότι η οικονομική εισαγγελία είχε προχωρήσει την υπόθεση της συνεταιριστικής και ότι επρόκειτο να .."κινηθεί" !! 

Γνωρίζαμε για την σύλληψη του τουριστικού πράκτορα τα αρχικά του ονόματός του είναι Γ.Σ. και πράγματι είναι από τους πλέον γνωστούς αφού έχει διατελέσει για πολλά χρόνια πρόεδρος στην ένωση πρακτόρων Λέσβου και μέλος για επίσης πολλά χρόνια του επιμελητηρίου και άλλων φορέων.. 


Οι πληροφορίες λένε ότι αιτία της σύλληψης είναι η σύναψη δανείου πολλών χιλιάδων ευρώ.. 


Να θυμίσουμε εδώ ότι μιλάμε για την συνεταιριστική τράπεζα Λέσβου - Λήμνου που η χρεοκοπία της οδήγησε στην απώλεια μεριδίων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ αφού όπως αποδείχθηκε δόθηκαν δάνεια χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.. 


Όπως και αν έχει η υπόθεση είναι μεγάλη, εμπλέκονται πολλοί και θα έχει εντυπωσιακή συνέχεια !!!! 

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr                     .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.