Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ.. ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !! ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ;;;;Φωτιά σήμερα τα χαράματα στην είσοδο του πρωτοδικείου Μυτιλήνης. Άγνωστοι στις 4.30 περίπου το πρωί, περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την είσοδο του δικαστικού μεγάρου στην οδό Μικράς Ασίας και έβαλαν φωτιά.

Ας σημειωθεί ότι το κτήριο, έργο του 1891 που χτίσθηκε ως ημιγυμνάσιο (ινταντιέ) της μουσουλμανικής κοινότητας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο.
Η επέκταση δε της φωτιάς θα προκαλούσε σοβαρή καταστροφή λόγω της παλαιότητας των υλικών και του τρόπου κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί.
Η παρέμβαση πάντως της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που ειδοποιήθηκε από περαστικούς περιόρισε την επέκταση της φωτιάς.

Στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης ή «Μέγαρο Θέμιδος» όπως αναφέρεται στη μαρμάρινη μνημειακή είσοδο του που έχει κατασκευασθεί από μάρμαρα του ρωμαϊκού, εικαζόμενου γειτονικού ναού της Αιθιοπίας Αρτέμιδος, στεγάζονται οι αίθουσες του ακροατηρίου το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Ενώ στο απέναντι επίσης μνημειακό διατηρητέο κτήριο στεγάζεται το Εφετείο βορείου Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία νησιωτικής πολιτικής και υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται δηλαδή στο σύνολο της για καλά φυλασσόμενη περιοχή.
Την όλη υπόθεση διερευνά η Ελληνική Αστυνομία.
  
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.