Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ...


Αποζημιώσεις ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου από την πολιτεία τόσο για τις ζημιές από το μεταναστευτικό όσο και από τον σεισμό.. 


Μάλιστα ζητούν κονδύλια από τα ταμεία της Ε.Ε. αλλά μάλλον δεν γνωρίζουν ότι η αρμόδια επίτροπος Κρέτσου ουσιαστικά έχει κλείσει αρνητικά αυτό το θέμα με απάντηση που έδωσε σε Ευρωβουλευτή που την "ενόχλησε" σχετικά.. 

Επίσης η Ένωση ζητά συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης όπως... 

- Επιστροφή στους προ του Σεπτεμβρίου 2015 μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και σε καμιά περίπτωση αύξησή τους. Ο ΦΠΑ του Βορείου Αιγαίου δεν υπερβαίνει το 0,5% του συνολικού της Χώρας.

- Εξαίρεσή μας απ’ την επιβολή του φόρου διαμονής (οριζόντιου χαρατσιού) από 1.1.2018.

- Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά 50% ή αντιστοίχισή τους προς τη φέρουσα πλουτοδοτική ικανότητα (τζίρους / εισοδήματα). Επίσης αντίστοιχη αντιμετώπιση όλων των επιβαρύνσεων, προστίμων, Συγγενικών Δικαιωμάτων, υπέρ τρίτων κλπ.

- Απαλλαγή κατοίκων κι επιχειρήσεων απ’ τον ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον για τη διετία 2017-2018, με σταδιακή μείωσή του μέχρι 50% την επόμενη 3ετία (2019-2021).

- Πάγωμα χρεολυσίων  δανείων κατοίκων & επιχειρήσεων, τουλάχιστον για τη διετία 2017-2018 .

Και καταλήγουν: «Ας αναλάβει επιτέλους κι η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ευθύνες που της αναλογούν. 


Καλά τα συγχαρητήρια, οι έπαινοι, οι καλές προθέσεις της κι οι διαβεβαιώσεις της για υποστήριξή μας, τα όποια «αλληλέγγυα» συναισθήματά της απέναντί μας και τα κατά καιρούς Ψηφίσματα του Ε.Κ.  αλλά δεν αρκούν κι ο λογαριασμός που θα σταλεί αργότερα θα ‘ναι ακόμα μεγαλύτερος με τις καταστάσεις που θα διαμορφωθούν ίσως μη αναστρέψιμες».



Lesvos Voice: Ούτε εμείς δεν ξέρουμε πόσες παρόμοιες επιστολές στον Πρωθυπουργό και σε Υπουργούς έχουμε διαβάσει από την Ένωση Ξενοδόχων.. 


Αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει ανταπόκριση.. 

Για αυτό ίσως και η επανάληψη... 

Πάντως το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα ήταν τουριστικά καταστροφική ήταν γνωστό, επομένως αυτές οι διεκδικήσεις για αποζημιώσεις έπρεπε να είναι σε "πρώτο πλάνο" εδώ και πολύ καιρό και να "μπαίνουν" σε κάθε επίσκεψη αρμόδιου και ..αναρμόδιου πολιτικού παράγοντα που επισκεπτόταν το νησί για να βγάλει τις γνωστές φωτογραφίες ..αλληλεγγύης !!!!!!! 









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες