Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ Μ-113 ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΧΙΑ.. "Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ"...

Το μοιραίο Μ-113 που ανετράπη στον Μανταμάδο της Λέσβου, με αποτέλεσμα ένας Επιλοχίας να χάσει τη ζωή του, ήταν ένα από τα 460 μεταχειρισμένα ΤΟΜΠ που έχει πάρει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.
Τα M-113 που πήραμε από τις ΗΠΑ το 2014, πέρασαν από επιθεωρήσεις και συντηρήσεις. 
Τα 196 απ΄ αυτά στο 304 Στρατιωτικό Εργοστάσιο και τα υπόλοιπα πέρασαν από τις ίδιες εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης στην Θεσσαλονίκη. Όλα παραδόθηκαν στις μονάδες “ετοιμοπόλεμα”.
Όλα αυτά βέβαια δεν “ακυρώνουν” την παλαιότητα του υλικού.
Δεν θα βγάλουμε εμείς πόρισμα. Ωστόσο τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν ότι θα πρέπει να εξεταστεί με επιμονή η κατάσταση του M-113. 
Όπως λένε οι πληροφορίες που φθάνουν στο Militaire.gr η ερπύστρια δεν κόπηκε μετά την “πρόσκρουση” στο τσιμεντένιο κράσπεδο στην άκρη του δρόμου. Το βέβαιο είναι ότι χωρίς να κοπεί “κόλλησε”, αφήνοντας το M-113 με κίνηση μόνο από τη μία πλευρά.
Είναι λίγο δύσκολο για όσους δεν γνωρίζουμε πως είναι να οδηγείς ένα M-113 να καταλάβουμε πως από μια πρόσκρουση σ΄ ένα τσιμεντένιο κράσπεδο προέκυψε η ανατροπή και ο θάνατος του οδηγού του.
Προφανώς οι στρατιωτικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα.
Καλό θα είναι αυτό, όπως έχουμε ξαναγράψει να μην μείνει καταχωνιασμένο στα συρτάρια αλλά να γνωστοποιηθεί με κάθε λεπτομέρεια στο προσωπικό που κάθε μέρα εξακολουθεί να χειρίζεται M-113.

Πηγή: Militaire.gr






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες