Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

"ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ" Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΩΝ 12,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗ - ΣΙΓΡΙ !!! ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ...



«Πραγματικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς τη συμπληρωματική εργολαβία, ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία Τοξότης, για την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου, στη Λέσβο, και η οποία εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών στις 4 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για το ζήτημα αυτό, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ρωτούν γιατί δεν έγινε νέος, ανοιχτός διαγωνισμός - «τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο», τονίζουν - και γιατί δεν ζητήθηκε η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων «αλλά μόνο η γνώμη του διορισμένου από τον κ. Σπίρτζη κ. Κοτσώνη και του συμβουλίου που προΐσταται».

Σύμφωνα με την εισήγηση αυτή, η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης κρίθηκε αναγκαία επειδή αποκαλύφθηκαν σημαντικά ευρήματα που  προέρχονται από το απολιθωμένο δάσος του νησιού και δεν είχαν αποτυπωθεί στην περιβαλλοντική μελέτη του έργου. 

Η μελέτη που παρέβλεψε τα απολιθώματα είχε γίνει από γνωστό μελετητικό γραφείο, στο οποίο τότε διευθυντής συγκοινωνιακών έργων ήταν ο νυν γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Ξανθάκος.

Πηγή: Βήμα








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες