Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ (!!!) ΑΝ Η ΛΕΣΒΟΣ, Η ΧΙΟΣ ΚΑΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ !!!!


Δεν είδε δεν άκουσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τίποτα για τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. 


Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, σημείωσε: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. 

Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι’ αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. 

Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός»

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Φ. Καραβίτη - Βερολίνο



Lesvos Voice:  Εδώ που τα λέμε δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο... απλά αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το διπλωματικό παιχνίδι είναι σκληρό και δεν έχει και πολλούς .."συναισθηματισμούς" !!!

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να απαντήσει αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι Ελληνικά νησιά... 

"Ξέχασε" δηλαδή ότι η Λέσβος της .."ανθρωπιάς" των χιλιάδων μεταναστών με την παγκόσμια προβολή είναι Ελλάδα... το .."ξέχασε" ..δεν ήξερε !!!!

Κοιτάξτε όλα αυτά δεν είναι περίεργα... περίεργη ήταν και είναι η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης και κάποιων τοπικών που ..ξέχασαν ότι το μεταναστευτικό και τα ..παρελκόμενα του, έχουν και μια άλλη γεωπολιτική διάσταση που αγγίζει τα εθνικά μας θέματα...

Αλλά ήρθε ο ..Ερντογάν και τους το θύμισε.. 

Καλημέρα σας κύριες και κύριοι... η γη γυρίζει !!!!!!!!!




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες