Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 127,6 ΕΚ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΓΙΑ ..ΦΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ !!!!

Με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 127,6 εκατ. ευρώ δανειοδότησε η τράπεζα Αττικής τον εργολάβο (και προσωρινό υπερθεματιστή τηλεοπτικής άδειας) Χρήστο Καλογρίτσα.
Σχεδόν τα 2/3 εξ αυτών ήτοι ποσό 77,6 εκατ. ευρώ ο κ. Καλογρίτσας τα πήρε μετά το 2015, οπότε και είχε αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 2015 είχε πάρει 55 εκατ. ευρώ και στην αρχή του 2016 άλλα 22,6 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, οι ελεγκτές ανακάλυψαν και αιτήσεις του κ. Καλογρίτσα μέσα στο 2016 για επιπλέον δανεισμό ύψους 19 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δόθηκαν.
Αυτό αποκαλύπτει το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησε στην τράπεζα Αττικής, μικτό κλιμάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star και Alpha.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας, στις 27 Ιουνίου 2016 πήρε από την τράπεζα 15 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, αφού μεταβιβάστηκαν στις δύο εταιρείες του, από τον ίδιο, φέρεται να αξιοποιήθηκαν για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.
Σύμφωνα με το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής, όπως μετάδωσαν ο ΑLPHΑ και το STAR, η χρηματοδότηση του Χρ. Καλογρίτσα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς, το οποίο συνιστά τουλάχιστον σοβαρή παρατυπία αν όχι παρανομία, τόσο για την τράπεζα όσο και για τον ίδιο το δανειολήπτη.

Lesvos Voice: Κοιτάξτε τώρα τι γίνετε.. ο κος Καλογρίτσας έχει πάρει από την Τράπεζα Αττικής αυτό το τρομερό ποσό σε δάνεια.. και φανταζόμαστε ότι οι εγγυήσεις θα είναι κάτι σαν αυτά τα βοσκοτόπια της Ιθάκης... 
Ο κος Καλογρίτσας όμως έχει παρουσία στη Λέσβο και μάλιστα σε δυο έργα.. τον δρόμο Καλλονή - Σίγρι για τον οποίο πήρε από τον Σπίρτζη συμπληρωματική σύμβαση 12 εκατομμύρια ευρώ ...για να το τελειώσει... 
Αλλά εκτελεί έργο και στο Πλωμάρι.. τον περίφημο και ταλαιπωρημένο δρόμο της Λαγκάδας... 
Μάλιστα το έργο αυτό το επιβλέπει η Περιφέρεια και σε αυτό έχει επανειλημμένα φωτογραφηθεί η πολιτική ηγεσία της.. 
Τι συμβαίνει λοιπόν.. 
Στο μεν πρώτο έργο οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι ότι οι εργάτες και όχι μόνο, παραμένουν απλήρωτοι.. 
Στο δε έργο της Λαγκάδας στο Πλωμάρι, πληθαίνουν οι φήμες ότι το έργο πάει για ...φούντο... 
Δηλαδή πολύ απλά ο εργολάβος δεν το ..τελειώνει.. και το παρατά ..παρά τις μέχρι πρόσφατα διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας ότι ...όλα πάνε καλά !!!!
Βέβαια οι φήμες είναι πολλές.. στο τελευταίο δε Περιφερειακό Συμβούλιο ακούστηκαν από την αντιπολίτευση και "κατηγορίες" για ολιγωρίες που άφησαν τον εργολάβο να κάνει το ..παιχνίδι του !!!!!!!!






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες