Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ .."ΜΑΛΩΣΕ" ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..


Παράπονα από την κυβέρνηση σε ότι αφορά το προσφυγικό δεν έχουν μόνον οι κάτοικοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, φέρεται να επέπληξε τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Την ώρα που το Βερολίνο εκφράζει ερωτήματα για το αν τα σχέδια μετεγκατάστασης προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα συνάδουν με τη συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα, δεδομένου και του συνωστισμού τους στα ελληνικά νησιά, δημοσίευμα των Financial Times, αποκαλύπτει ότι το περασμένο Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος-η οποία βλέπει τα ποσοστά και τη δημοτικότητά της να συντρίβονται εξαιτίας της πολιτικής της στο προσφυγικό- εξέφρασε την ανησυχία της, στον Αλέξη Τσίπρα, επιπλήττοντάς τον για τους χειρισμούς στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε διπλωμάτης που ήταν παρών, «η Μέρκελ έχει βαρεθεί να ακούει δικαιολογίες για το θέμα».
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ήρθε στο φως λίγες ώρες μετά τη «βόμβα» του Βερολίνου ότι το πρόγραμμα Relocation δεν ισχύει για τους πρόσφυγες στα νησιά αλλά μόνο για αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η επισήμανση αυτή από τη γερμανική πλευρά σημειώθηκε μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στην μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξετάζονται απευθείας στα νησιά.



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες