Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ.. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 2 ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ "ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ !!!


Επιφυλακτικός για τις δυνατότητες ανακούφισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Δήλωσε ότι σχεδόν το 90% των προσφυγόπουλων από τη Συρία είναι εμβολιασμένα

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τις δυνατότητες ανακούφισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα της Χίου από την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη παραδέχθηκε μεταξύ άλλων την δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας επισημαίνοντας όμως ότι παράλληλα θα κλείσουν οι δομές που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης (Σούδα – Δηπεθε).

«Παραδέχεστε ότι θα γίνουν τρεις οι νόμιμοι χώροι στην Χίο. Φοβόμαστε όμως ότι θα γεμίσουν και αυτοί και θα αναγκαστείτε να ξανανοίξετε την Σούδα και το Δηπεθε», απάντησε ο κ. Μηταράκης για να προσθέσει «η συμφωνία προέβλεπε ταχύτατη εξέταση αιτήσεων ασύλου. Δεν έχει γίνει. Δώστε μας συγκεκριμένη ημερομηνία».

«Μετέρχεστε το παιχνίδι των ημερομηνιών; Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες γιατί είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων», απάντησε ο κ. Μουζάλας για να συμπληρώσει «δεν βάζουμε εμείς νέα βάρη. Τα βάρη μπαίνουν από την κατάσταση».

Ο ίδιος δε, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πιέσει τους πρωθυπουργούς της ΕΕ που ανήκουν στην ΕΛΚ να εφαρμόσουν την συμφωνία για το προσφυγικό και να «μην συντάσσεται με όσους στήνουν ομάδες πολιτιφυλακής ή δεν θέλουν τα παιδιά στα σχολεία».

«Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία»
Σχεδόν το 90% των παιδιών που προέρχονται από τη Συρία είναι εμβολιασμένα, δήλωσε επίσης ο Γιάννης Μουζάλας.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να χορηγείται μετά από εξετάσεις βιβλιάριο υγείας σε κάθε προσφυγόπουλο, σημειώνοντας ότι «είναι σωστή και πρέπει να υλοποιηθεί». Προς το παρόν σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα θα δοθεί μία σχετική κάρτα σε αυτά τα παιδιά.


Πηγή: protothema.gr

Ο Λεσβόπληκτος: Ο Υπουργός των ΜΚΟ παραδέχεται σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του Βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη ότι δεν είναι δυνατόν να αποσυμφορήσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Άρα αυτά που έλεγε την περασμένη εβδομάδα ήταν ψέματα... 

Ο Υπουργός προκαλεί αλλά δυστυχώς δεν βρίσκεται κανένας να του απαντήσει όπως του ...αρμόζει...

Επίσης μας λέει να μην ανησυχούμε  αφού τα παιδιά των μεταναστών από την Συρία είναι κατά 90% εμβολιασμένα. 

Και το άλλο 10% κ. Μουζάλα ; 

Εμείς εδώ στη Λέσβο βλέπουμε χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Μαροκινούς και λοιπούς πρόσφυγες της φτώχειας κ. Μουζάλα, και κ. Τσίπρα.... Για αυτά τα παιδιά που η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και των ΜΚΟ που ασκείτε με τον κ. Τσίπρα, δεν μιλάτε κ. Μουζάλα;;;

Αυτά που δεν είναι από την Συρία είναι μέσα στο ..90%;;;;

Αλλά και εδώ στη Λέσβο πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που προς το παρόν  θα μας φορτώσετε μόνο 1 ακόμη hotspot. 

Αλήθεια η Περιφερειάρχης  τι σκοπεύει να κάνει; Ο Δήμαρχος της Λέσβου που δεσμεύτηκε ότι καμία νέα δομή δεν θα γίνει στη Λέσβο, τι θα πράξει;;

Είδαμε κάτι δηλώσεις που δηλώνουν τον αιφνιδιασμό τους - θα τις "ανεβάσουμε " και εμείς - αλλά δεν είδαμε τι θα κάνουν αν τα σχέδια προχωρήσουν...

Τα ψέματα τελείωσαν για όλους ...το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε συνέχεια...




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες