Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑΥΛΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !! ΔΙΑΤΡΗΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..

Με αφορμή την επιμονή της κυβέρνησης στις «κατά παρέκκλιση διαδικασίες» στο προσφυγικό η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση...

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιεί ως άλλοθι  τα δικά της λάθη και αποτυχίες για να οργανώνει κατά παρέκκλιση διαδικασίες διαγωνισμών σπατάλης. Κάποιοι κερδίζουν χρήματα από τα λάθη της.
Η αποτυχία στη Μόρια ήταν η δικαιολογία για να καταστρατηγήσουν ακόμη μια φορά τις νόμιμες διαδικασίες που εγγυώνται τη διαφάνεια αλλά και κοστίζουν τελικά λιγότερο στον Έλληνα ή ευρωπαίο φορολογούμενο. Καταργούν, στην πράξη, διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη επικαλούμενοι έκτακτες ανάγκες οι οποίες δεν φαίνονται να σχετίζονται με το αντικείμενο της πρόσκλησης.
Η επίκληση των καταστροφών στη Μόρια, των «4.000(!) αστέγων προσφύγων» και της ανάγκης φιλοξενίας  ευπαθών ατόμων σε ασφαλείς χώρους είναι χοντροκομμένα ψέματα. 
Αποδεικνύονται  με μια απλή ανάγνωση της δικής τους πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Τα ευπαθή άτομα δεν σιτίζονται «με ένα σάντουιτς κάθε 6 ώρες» ούτε κοιμούνται στα «σαλόνια», πολυτελών ή μη, επιβατηγών πλοίων. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

1 - Πόσοι πρόσφυγες από τη Λέσβο θα φιλοξενηθούν στο ναυλωμένο πλοίο και για πόσο καιρό;
2 - Τι ισχύει για τη Μόρια; Αυτό που λέει ο κ. Δρίτσας ή αυτά που λένε οι κ.κ. Μουζάλας και Τόσκας;
3 - Με ποιο τρόπο διασφάλισαν τα συμφέροντα του Δημοσίου στον διαγωνισμό των λίγων ωρών  όταν υπήρξαν μόνο δυο προσφορές;
4 - Ποια είναι η σκοπιμότητα ναύλωσης πλοίου χωρητικότητας τουλάχιστον 1.000 επιβατών, μέχρι το τέλος του 2016, όταν ο συνολικός πληθυσμός των προσφύγων στα νησιά είναι κάτω από 14.000 και οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία γίνονται με ευθύνη και χρηματοδότηση της FRONTEX;
5 - Ποιο θα είναι το πραγματικό έργο του ναυλωμένου πλοίου; Αυτό του σε εξέλιξη διαγωνισμού ή η φιλοξενία των ευπαθών; Θα μετακινείται ή όχι το πλοίο από τη Λέσβο;
6 - Ποιες είναι οι  μεταφορές που θα γίνουν σε «λιμένες όμορων κρατών»;

Είναι προφανές οτι τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν αλλά και οτι τα ημίμετρα δεν ωφελούν. 
Οι πόροι, είτε εθνικοί είτε ευρωπαϊκοί θα πρέπει να ξοδεύονται βάσει σχεδιασμού. Έτσι προλαμβάνονται καταστάσεις. 
Η Διαχειριστική Αρχή του Ταμείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Διεύθυνση Υποδοχής του ΥΠΕΣ,  έστω και τώρα πρέπει να λειτουργήσουν. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής πρέπει να επιτελέσει το θεσμικό - διοικητικό της ρόλο. Ειδάλλως να καταργηθεί.
Δεν έχουμε ξεχάσει τις παραιτήσεις Καρατζόγλου και Βουδούρη. Κάποια στιγμή και οι δυο θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις.
Η κυβέρνηση, στην ενδοχώρα και στα νησιά έχει ξοδέψει παρά πολλά χρήματα κάνοντας «μια τρύπα στο νερό». 
Δεν έχει χρήματα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και κερδίζει χρόνο σχεδιάζοντας και ξανασχεδιάζοντας αυτά που είναι αυτονόητα και νομοθετημένα. 
Έχει όμως χρήματα για να κάνει την  επικοινωνιακή πολιτική του κ. Δρίτσα.  Δεν θέλουν να πείσουν τους νησιώτες. Ξέρουν ότι δεν μπορούν. Πετούν πυροτεχνήματα για όσους, ακόμη, δεν γνωρίζουν.
Η κυβερνητική πολιτική έχει φέρει σε αδιέξοδο τους νησιώτες και τους πρόσφυγες. Η βία των τελευταίων ημερών σε Λέσβο, Χίο και Λέρο είναι αποτέλεσμα κυνικών κυβερνητικών επιλογών.  
Έχουν μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές και έχουν το θράσος να μιλούν για την Αμυγδαλέζα.  Όπως δεν διαχώρισαν τους πρόσφυγες από τους μετανάστες που πέρασαν ανενόχλητοι από τη χώρα μας μέχρι  να κλείσουν τα βόρεια σύνορα έτσι και σήμερα δεν διαχωρίζουν τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες στα νησιά. Τώρα όμως είναι όλοι για απέλαση...
Τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα για τις ευθύνες της ΕΕ για την άνοδο των εθνικιστών ακούγονται γελοία στα αυτιά των δημοκρατικών κατοίκων της Ειδομένης, της Κεντρικής  Μακεδονίας, της περιοχής του Ελληνικού, των νησιών και σε κάθε μέρος της χώρας που εφαρμόστηκε η δήθεν ανθρωπιστική προσφυγική τους πολιτική.
Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί.



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες