Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΕΝΑ ..ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Ο "ΣΚΟΤΩΜΟΣ" ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;;;;


Η πολύμηνη παραμονή χιλιάδων ανθρώπων σε ακατάλληλες δομές και η εξαθλίωση πολλών εξ αυτών χωρίς χρήματα και προοπτική διεξόδου δημιουργούν εστίες σύγκρουσης μεταξύ εθνοτικών ομάδων, αντικρουόμενα συμφέροντα και θυλάκους παραβατικότητας. 
Πολλοί είναι εκείνοι που διατυπώνουν φόβους ότι οι εκρήξεις θα ενταθούν, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η κατάσταση μοιάζει με μπαρουταποθήκη, έτοιμη να εκραγεί με μια σπίθα.
Μια τέτοια άναψε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα στην πτέρυγα ανηλίκων του κέντρου κράτησης της Μόριας. 
Το επεισόδιο μεταξύ ανήλικων νεαρών από τη Συρία και το Αφγανιστάν, που σύμφωνα με κάποιες πηγές είχε στο επίκεντρό του ένα κορίτσι, δεν άργησε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, με συγκρούσεις σώμα με σώμα, αρχικά μέσα στη συγκεκριμένη πτέρυγα και στη συνέχεια ευρύτερα, με τη συμμετοχή και ενήλικων προσφύγων και μεταναστών στη γενικευμένη σύρραξη.
Πολλά παιδιά με ανοιγμένα κεφάλια και τραύματα στα άκρα και στο σώμα δέχτηκαν τις φροντίδες των εθελοντών ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο hotspot και πέντε απ’ αυτά χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπως και δύο ενήλικες. Ευτυχώς κανείς δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση και όλοι τους αποχώρησαν μετά την ιατρική φροντίδα και τις πρώτες βοήθειες.
Η τάξη επανήλθε μετά τις 4 τα ξημερώματα με την επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ στις εγκαταστάσεις του κέντρου κράτησης προκλήθηκαν για άλλη μια φορά εκτεταμένες φθορές. 
Ένας οικίσκος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ κατέρρευσε μέρος της περίφραξης. Από αυτό ξεχύθηκαν δεκάδες παιδιά στα γύρω χωράφια, κάποια από τα οποία έφτασαν μέχρι την πόλη της Μυτιλήνης και η αστυνομία τα αναζητούσε επί ώρες για την επιστροφή τους στη Μόρια. Το πρωί έγινε καταμέτρηση και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν επιστρέψει όλα.
Οι φορείς της Λέσβου και των άλλων νησιών ζητούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για σημαντική αποσυμφόρηση των κέντρων φιλοξενίας με μεταφορά μεγάλου μέρους προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα.

Lesvos Voice: Οι φορείς της Λέσβου καλά είναι να καταλάβουν γρήγορα ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.. και επειδή πολλά λέγονται και επειδή οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι ραγδαίες μετά και τις προχθεσινές εκλογές στη Γερμανία - θα πούμε περισσότερα για αυτό σε νέα ανάρτηση - θα πρέπει ότι γίνει να γίνει γρήγορα...




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες