Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ..ΒΟΛΕΥΕΙ !!! Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ "ΠΑΕΙ" ΤΙς ΕΚΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ..ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ '19 !!!!


Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι όχι μόνο η αλλαγή του εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και η μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τον Μάιο του 2019 για το φθινόπωρο του ίδιου έτους.
Να μετατεθούν για λίγο..
«Πρόθεσή μας είναι να αποσυνδέσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών. Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης στις «Ειδήσεις».
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου..
Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελεί μια μόνο αλλαγή από ένα σύνολο θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε και αφορούν τον Καλλικράτη. 
Δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε αποσπασματικά. Μελετούμε ταυτόχρονα το θέμα των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, του ρόλου τους στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, των οικονομικών τους, των σχέσεών τους με τη κεντρική εξουσία. 
Φιλοδοξούμε τους επόμενους μήνες και εντός του έτους να παρουσιάσουμε το σύνολο των αλλαγών που επιδιώκουμε.

Lesvos Voice: Πριν από μερικές εβδομάδες ο ίδιος Υπουργός διέρρεε ότι οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση θα γινόταν νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 που λήγει κανονικά η θητεία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών.. 
Σήμερα είπε ότι θα γίνουν μετά ..το φθινόπωρο του '19 !!! 
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να μη μεταφέρουν την ημερομηνία γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση τους ξεκαθάρισε ότι εκλογές στη τοπική αυτοδιοίκηση και ευρωεκλογές δεν μπορούν να γίνονται μαζί, όπως  έγινε την τελευταία φορά.. 
Το πότε όμως θα τις "κάνουν" έχει να κάνει με τους γενικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.. πότε τους συμφέρει δηλαδή..  
Η ημερομηνία που τελικά θα αποφασίσουν θα έχει σχέση με τις εθνικές εκλογές.. δηλαδή προφανώς να θέλουν να μη κάνουν εκλογές στην αυτοδιοίκηση πριν από τις εθνικές αλλά μετά.. 
Όλα αυτά θέλουν να τα "φορτώσουν" στην επόμενη κυβέρνηση που θα έχει μπροστά τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση αλλά και εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με ότι αυτό και αν σημαίνει ...όπως είδαμε στην τελευταία εκλογή η κυβέρνηση έπεσε !!! 
Όπως και αν έχει πάντως οι εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να γίνονται "μπαλάκι" ανάλογα με το τι βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση.. 






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες