Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΠΛΟΙΟ - ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ ENI/TOTAL ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ !!! ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!! ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ TOTAL ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ.. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ !!!!


Tο πλοίο - γεωτρύπανο West Capella, βρισκόταν χθες στα ανοιχτά της Κρήτης και την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί στο θαλάσσιο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ κοντά στο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου.


Η κυπριακή κυβέρνηση έχει εκδώσει Navtex για τη γεώτρηση ενώ αναμένεται να εκδώσει και νέα με την οποία θα καθορίζεται η ζώνη ασφαλείας γύρω από το σημείο που θα στηθεί η εξέδρα γεώτρησης.

Η παραβίαση της ζώνης ασφαλείας καθίσταται ποινικό αδίκημα.

Τα δικαιώματα της γεώτρησης έχει γαλλοϊταλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total και ήδη έχουν γίνει επαφές με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να συζητηθούν τα θέματα ασφάλειας.

Το Οικόπεδο 11 δεν είναι μεταξύ αυτών που αμφισβητεί η Τουρκία, ωστόσο έχει εκφράσει την άποψη ότι έχουν δικαιώματα οι Τουρκοκύπριοι και δεν μπορεί να γίνουν «μονομερείς» ενέργειες από την Κυπριακή Δημοκρατία.



Νέα πρόκληση Γιλντιρίμ: Οι υδρογονάνθρακες στην Κύπρο ανήκουν και στην Τουρκία

Σε νέα πρόκληση προχωρά η Τουρκία, την ώρα που το γεωτρύπανο της Total ετοιμάζεται για τις πρώτες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε πως τα αποθέματα υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου ανήκουν και στην Τουρκία, αξιώνοντας συνεκμετάλλευσή τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Κάλεσε μάλιστα τη Λευκωσία να αποφύγει μονομερείς ενέργειες, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και εκείνα των Τουρκοκυπρίων.

Μιλώντας σε διάσκεψη για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο Γιλντιρίμ επανέλαβε τη στάση της Άγκυρας ότι οι πόροι υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές του νησιού της Μεσογείου.

«Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση, αντί να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να απέχουν από μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Η Κύπρος και η TOTAL αγνοούν τις απειλές Ερντογάν -Αρχίζουν τις γεωτρήσεις

Δεν ανησυχούν την Γαλλική Total οι δηλώσεις του Ταγιπ Ερτογάν σχετικά με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.
Κληθείς από το πρακτορείο "Reuters" να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, ο διευθυντής γεωτρητικού προγράμματος και παραγωγής του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού είπε ότι η εταιρεία ουδεμία ανησυχία έχει.










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες