Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ..ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ !! ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ 9ΜΜ ΕΩΣ 4ΠΜ !!!


Το θέμα της πεζοδρόμησης δρόμων στο κέντρο της Μυτιλήνης, στα λαδάδικα, έχει ήδη απασχολήσει και έχουμε ακούσει ποικίλα σχόλια.. άλλοι συμφωνούν άλλοι πάλι όχι.. όπως και αν έχει όμως το μέτρο από την Δευτέρα είναι σε εφαρμογή και για αυτό τον λόγο η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης έβγαλε και νέες διευκρινιστικές οδηγίες...

Τα μέτρα - οδηγίες..
1) Πλήρης πεζοδρόμηση των οδών Χίου (από τη συμβολή με την Αρχιπελάγους), Μητροπόλεως, Βερναρδάκη, Θέμιδος, Μεθοδίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αθ. Μητρέλια (από τη συμβολή με την Ικαρίας). 
Από τις παραπάνω οδούς και από ώρα 9 μ.μ. έως 4 π.μ. δεν θα επιτρέπεται η διέλευση, η στάση και η στάθμευση κανενός οχήματος (πλην ασθενοφόρων και πυροσβεστικών σε περίπτωση ανάγκης).

2) Σε όλες τις παραπάνω οδούς και κατά τις ώρες των πεζοδρομήσεων, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα έχουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τηρουμένων των κανόνων και των περιορισμών που ισχύουν από τη νομοθεσία.

3) Εξαίρεση στις παραπάνω απαγορεύσεις διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων αποτελεί η περίπτωση των παρόδιων οδών της Βερναρδάκη, της Θέμιδος και της Μητροπόλεως. 
Στις παρόδιες αυτές οδούς θα επιτρέπεται η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων ΜΟΝΟ των περιοίκων, μέσω των πεζοδρομημένων παραπάνω οδών, καθώς και η διέλευση - μερική στάση των ταξί. 
Η στάθμευση επί των οδών Βερναρδάκη, Θέμιδος και Μητροπόλεως θα απαγορεύεται πλήρως και για όλο το εικοσιτετράωρο (όπως ήδη ισχύει).

4) Σε όλους τους περιοίκους των παραπάνω οδών θα δοθεί ειδική κάρτα διέλευσης και στάθμευσης στις πεζοδρομημένες οδούς (δουλεία διόδου). 
Η είσοδος και η έξοδος στις οδούς Θέμιδος - Βερναρδάκη θα πραγματοποιείται από την οδό Κλαπάδου (Κιόσκι). 
Η είσοδος και η έξοδος στις παρόδιες οδούς της Μητροπόλεως (Άγιοι Θεόδωροι) θα γίνεται μέσω της Ερμού (κατεύθυνση από Επάνω Σκάλα προς κέντρο).

5) Για την εύρυθμη λειτουργία όλων των παραπάνω θα τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σήμανσης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν για την ομαλή εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων.

6) Για τη χορήγηση των ειδικών καρτών διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων των περιοίκων παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης (Ασκληπιού 34, Χρυσομαλλούσα, τηλ. 22510 22143) ή να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (email: syndesmos1954@otenet.gr).
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.