Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ !! ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΦΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ.. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ..



Η είδηση έχει ως εξής... Την εξαίρεση της Λέσβου και της Κω που επλήγησαν από φονικούς σεισμούς τους τελευταίος δύο μήνες, από τον ΕΝΦΙΑ, προβλέπει οδηγία της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.


Προβλέπεται η απαλλαγή της Λέσβου και της Κω από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2017 και 2018. «Είναι το λιγότερο, που πρέπει να κάνουμε από διοικητικής απόψεως, μαζί με τον απέραντο σεβασμό μας για τις περιοχές αυτές, αναγνωρίζοντας και το ιδιαίτερο βάρος που φέρουν οι δύο παραμεθόριες περιοχές που κράτησαν ψηλά την αξιοπρέπειά μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο προσφυγικό ζήτημα» τόνισε η κ. Παπανάτσιου.


Lesvos Voice: Το ποιους αφορά η παραπάνω "οδηγία" θα το μάθουμε σύντομα οπότε και θα μπορούμε να το σχολιάσουμε.. για την ώρα περιμένουμε τις διευκρινήσεις, πάντως είναι μια θετική εξέλιξη εκτός και αν αφορά αυτούς που "έχασαν" τα σπίτια τους οπότε δεν έχει νόημα απλά είναι μια τυπική διαδικασία !!!

Το ίδιο αφορά και για την ΚΥΑ που "βγήκε" για τους σεισμόπληκτους της Βρίσας η οποία αναφέρει ότι  η επιδότηση για την ανοικοδόμηση των παραδοσιακών σπιτιών του χωριού ορίζεται στα 1.200 ευρώ το τ.μ. έως και 1.300 κατά τ.μ. για κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα. 

Η επιδότηση  η οποία είναι σε ποσοστό 80%, με το υπόλοιπο 20% να καλύπτεται μέσω άτοκου δανείου- φτάνει τα 1.000 ευρώ. 

Η παραπάνω αναλογία, 80% - 20% στην επιδότηση, ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θα κτίσει το σπίτι του εντός παραδοσιακού οικισμού. 

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η αναλογία γίνεται 40% δωρεά κρατική αρωγή και 60% άτοκο δάνειο. 

Δηλαδή, εάν κάποιος εκ των πληγέντων της Βρίσας θελήσει να χτίσει οπουδήποτε αλλού το νέο του σπίτι, δεν θα έχει τα οφέλη που αφορούν τη Βρίσα.

Τι γίνετε στους άλλους οικισμούς που έπαθαν ζημιές περιμένουμε και για αυτό διευκρινήσεις.. 








Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες