Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΧΑΜΕΝΟ" ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΑΠΟ 53 ΤΟ 2014 !!!!



Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού κατέθεσαν ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Τομεάρχης Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, στηλιτεύοντας την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στη Λέσβο.

Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι το νησί παρουσιάζει δραματική μείωση στον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και στις πτήσεις τσάρτερ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός του συνολικού αριθμού των πτήσεων για το 2016, ισοδυναμεί με τον αριθμό των πτήσεων μιας εβδομάδας τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αποτελούν πλέον σπάνιο φαινόμενο. Από τις 53 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2014 και το 2015για τη φετινή χρονιά είναι προγραμματισμένη μόνο μία άφιξη.

Σύμφωνα επίσης, με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο της Λέσβου το Μάιο, ο αριθμός των αφίξεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζει μείωση κατά 4,6% και διαμορφώνεται στους 39.581 επιβάτες, τη στιγμή που σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας καταγράφεται αύξηση του αριθμού των επισκεπτών.

Πηγή: Δημοκράτης



Lesvos Voice: Θυμηθείτε και αυτό που γράψαμε πριν από μια εβδομάδα....




ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.. 30% ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ..25% ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ !!! ΤΗΣ ..ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΓΙΝΕ !!!!!

Σε αντίθεση με άλλους προορισμούς της χώρας η Λέσβος εμφανίζει μείωση των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι σε λειτουργία από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ)…

Ενώ, λοιπόν, το 2010 το ΞΕΕ κατέγραφε στη Λέσβο 147 μονάδες - εκ των οποίων οι δύο πεντάστερες, οι 12 τετράστερες και οι υπόλοιπες λιγότερων αστεριών - με σύνολο 4.502 δωματίων και 8.673 κλινώντο 2016 η εικόνα ήταν συνολικά χειρότερη, καθώς στο ΞΕΕ ήταν δηλωμένα 108 ξενοδοχεία, εκ των οποίων τα 11 τετράστερα και τα υπόλοιπα λιγότερων αστεριών με 3.476 δωμάτια και 6.637 κλίνες.

Όπως εξηγεί ο κ. Αντωνίου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου στη «Ναυτεμπορική», η Λέσβος έχει μικρές μονάδες οι οποίες δεν άντεξαν λόγω αυξημένου εργατικού και ασφαλιστικού κόστους και της κρίσης που έπληξε το νησί.

Και φέτος, τονίζει, αν ω μη γένοιτο τα πράγματα τελικά δεν πάνε καλά, θα κλείσουν και άλλες μονάδες.


Lesvos Voice: Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.. αυτά τα νούμερα λένε την αλήθεια..

Το 2010.. 147 ξενοδοχεία !!! Το 2016.. 108 !!!! Λιγότερα δηλαδή 39 ξενοδοχεία !!!

Το 2010.. 4.502 δωμάτια !! Το 2016.. 3.476 δωμάτια !!! 1026 δωμάτια λιγότερα !!!

Δηλαδή καταστροφή.. Γιατί αυτό σημαίνει και λιγότερες θέσεις εργασίας.. λιγότερος τζίρος στην αγορά.. όλα λιγότερα !!!

Κάπου εδώ «μπαίνει» και η μείωση του πληθυσμού του νησιού.. η μετακίνηση των νέων.. κτλ

Και όλα αυτά σε ένα νησί που θα έπρεπε τουλάχιστον να πηγαίνει καλά.. αφού αυτό συμβαίνει σε όλα τα νησιά φέτος που στη κυριολεξία ..”βουλιάζουν” !!!

Εδώ όμως έγιναν άλλα πράγματα.. μη τα λέμε ξανά.. γνωστά είναι, αν και όσο και αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν Μυτιληνιοί που ακόμα δεν κατάλαβαν τίποτα.. αλλιώς πώς να εξηγήσεις τις απορίες κάποιων που ακόμα ρωτάνε τι φταίει και δεν έχουμε κόσμο και φέτος και γιατί τα πλοία είναι άδεια;; …στην κοσμάρα τους δηλαδή !!!!

Έτοιμοι να κάνουν πάλι κανένα ..”έγκλημα” σε τίποτα εκλογές !!!












Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες