Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΝΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΜΟΡΙΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ..


Επιστολή με θέμα τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας έστειλε ο Σπύρος Γαληνός, στον, Αλέξη Τσίπρα, τον Γιάννη Μουζάλα, τον Νίκο Τόσκα και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο δήμαρχος Λέσβου ζητεί την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου, καθώς και την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ασύλου τόσο για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων γίνονται δεκτά, όσο και για εκείνους, τα αιτήματα των οποίων απορρίπτονται σε δεύτερο βαθμό.
Ο δήμαρχος αναφέρεται στη «φωτιά που προκλήθηκε από διαμένοντες αιτούντες άσυλο» και τονίζει πως «δυστυχώς, ο έντονος προβληματισμός και η ανησυχία, την οποία εξέφραζα επανειλημμένα σε σχετικές επιστολές μου σχετικά με τη γενικότερη επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου με σκοπό την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας, επιβεβαιώνεται. 
Σε μία κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό στη Λέσβο, όπου αγωνιζόμαστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να ανοικοδομήσουμε την εικόνα του νησιού μας, τέτοια μεθοδευμένα επεισόδια αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για την τοπική κοινωνία και οικονομία. 
Η ορθή και χωρίς εντάσεις λειτουργία της Μόριας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γενικότερης ομαλότητας στη Λέσβο, καθώς μέσα από δημοσιεύματα διεθνούς Τύπου δίνεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ολόκληρο το νησί βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης».
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό «η τοπική κοινωνία της Μόριας είναι καταπονημένη από τα συνεχόμενα προβλήματα που παρουσιάζει η λειτουργία του ΚΥΤ. 
Η επικινδυνότητα τέτοιων επεισοδίων είναι δεδομένη, καθώς οι πυρκαγιές στο εσωτερικό του Κέντρου μπορούν ανά πάσα στιγμή να επεκταθούν ανεξέλεγκτα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. 
Το ίδιο, όμως, ισχύει και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Λέσβου, που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και να επανέλθει στην κανονικότητα. 
Είναι ανεπίτρεπτο, λοιπόν, μία ολόκληρη κοινωνία να είναι όμηρος παραβατικών συμπεριφορών και προβληματικών διαδικασιών στο Κέντρο της Μόριας».
«Με δεδομένες τις μικρές, αλλά σταθερές νέες αφίξεις αιτούντων άσυλο και μεταναστών, θα ήθελα να επαναφέρω ξανά το πάγιο αίτημά μας για:
- Άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας.
- Επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ασύλου τόσο για εκείνους που τα αιτήματά τους γίνονται δεκτά, όσο και για εκείνους που τα αιτήματά τους απορρίπτονται σε β' βαθμό.
Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να ζει υπό την ομηρία τέτοιων επεισοδίων, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα της και υποδαυλίζουν κάθε προσπάθειά μας για ανάκαμψη», καταλήγει η επιστολη του δημάρχου Λέσβου προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.Lesvos Voice: Για να δούμε τι θα απαντήσουν στον Δήμαρχο όσοι έλαβαν την επιστολή του.. και κυρίως να δούμε τι θα κάνουν..

Πάντως για να πούμε και την "στραβή" αλήθεια.. εμείς δεν περιμένουμε τίποτα.. συνηθισμένα πράγματα δηλαδή !!!! 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.