Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ !! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ..


Η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου έστειλε επιστολή  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Υπουργείο Τουρισμού για ένα θέμα που δεν περιμένανε ότι θα χρειαζόταν να μπουν σε αυτή την διαδικασία...

Στην Ελλάδα όμως του σήμερα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Λέσβο όλα πρέπει να τα περιμένουν...
Η επιστολή...
Εδώ και ένα μήνα έχει αποδυναμωθεί το προσωπικό του γραφείου ελέγχου διαβατηρίων στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 
Το 2016 πέρασαν από τον έλεγχο διαβατηρίων 45.000 Τούρκοι επισκέπτες. 
Και φέτος με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν διπλασιαστεί οι αφίξεις, Α εξάμηνο 2016  είχαμε περίπου 7,200 ενώ στο Α εξάμηνο 2017  έχουμε ήδη 13,530. 
Και αν προσθέσουμε τις πτήσεις charter όπου οι αφίξεις ήταν περίπου 35,000 για το 2016 και λόγω αύξησης των πτήσεων θα έχουμε και εκεί αύξηση το 2017.   
Φέτος γίνανε κάποιες παρεμβάσεις στους χώρους ελέγχου διαβατηρίων και δημιουργήθηκαν έξι θέσεις ελέγχου ώστε ο έλεγχος να γίνεται γρηγορότερα αλλά και πιο αποτελεσματικός. 
Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος από τις έξι θέσεις εργασίας χρησιμοποιούνται μόνο οι δύο, δύο αστυνομικοί εκδίδουν τις βίζες και παράλληλα άλλοι αστυνομικοί είναι στο αεροδρόμιο για τον εκεί έλεγχο. 
Και αυτό συμβαίνει από τις 08:00 έως 21:00.
Θα θέλαμε να μας  εξηγήσει κάποιος υπεύθυνος για ποιο λόγο δεν ενισχύθηκε με επιπλέον αστυνομικούς όπως γινότανε κάθε χρόνο το γραφείο ελέγχου διαβατηρίων Μυτιλήνης; 
Και όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά πήρανε και τους έμπειρους αστυνομικούς.
Τις επόμενες μέρες όπως είναι αναμενόμενο θα αυξηθούν οι αφίξεις και από Τουρκία αλλά και από τις πτήσεις  charter
Ήδη έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τις καθυστερήσεις ελέγχου.
Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση από τον κόσμο που βλέπουν άδεια γκισέ και να μην προχωράει ο έλεγχος. 
Λόγω αυτών των καθυστερήσεων, δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα στα γκρουπ γιατί βγαίνουν εκτός προγράμματος διότι δεν προλαβαίνουν κάποια μουσεία ή άλλους επισκέψιμους χώρους και είναι δύσκολο να μπουν άλλη μέρα.
Είναι κρίμα ένα νησί που ταλαιπωρήθηκε από το προσφυγικό και τελευταία από τον μεγάλο σεισμό να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο και όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την τοπική κοινωνία και τους τουριστικούς φορείς για ανάκαμψη, να ακυρώνονται από τέτοιες ενέργειες.









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες