Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

"ΧΩΡΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΛΕΣΒΟΣ" ΛΕΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ "ΕΛΠΙΖΕΙ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ !!!

Θυμάστε την σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις του
μεταναστευτικού στη Λέσβο ;;;
..."καταπληκτική" !! ..ακόμα περιμένουμε να
υλοποιηθούν οι "δεσμεύσεις" !!!

Ενόψει της προγραμματισμένης σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μετά από αίτημα των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου Υποδοχής Μόριας, ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στα νησιά δεν έχουν το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του πρόσφυγα και ούτε υπάρχει πιθανότητα να πάρουν άσυλο ή να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 
Από την άλλη πλευρά υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου προκειμένου να καθυστερήσουν τη διαδικασία, αποβλέποντας  στην υποστελέχωση των υπηρεσιών ασύλου αλλά και στην έκδηλη απροθυμία της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες αλλά και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επέλεξε να μετατρέψει τη Λέσβο σε ένα χώρο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η πολιτική στην οικονομία του νησιού και στην καθημερινότητα των κατοίκων του.

Ο συνωστισμός μεταναστών στο Κέντρο της Μόριας όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακατάλληλες για το πλήθος που φιλοξενείται, η καθυστέρηση εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, ο φόβος της επαναπροώθησης στην Τουρκία, καθώς και η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ είναι στοιχεία που πυροδοτούν συχνές εξεγέρσεις και εντάσεις εντός του Κέντρου της Μόριας. 
Να σημειωθεί πως σε διάστημα δέκα μηνών η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης επενέβη περίπου 30 φορές εντός και εκτός του Κέντρου.
Η περίφημη αποσυμφόρηση του νησιού για την οποία δεσμεύθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου φαντάζει ουτοπία όπως και η επιτήρηση των συνόρων, η επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και ο έλεγχος των ΜΚΟ.
Όλα τα ανωτέρω έχουν πολλάκις ειπωθεί σε σημείο που οι πολίτες της Λέσβου να δυσανασχετούν στο άκουσμά τους καθώς δόθηκαν οι υποσχέσεις και εξαγγέλθηκαν τα μέτρα για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την αντιμετώπιση των συνεπειών του στις επανειλημμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και σήμερα χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω, στη σύσκεψη της Δευτέρας, η κραυγή αγωνίας των κατοίκων των δύο χωριών να φθάσει στην ηγεσία της Κυβέρνηση ως μοχλός πίεσης ώστε να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή τα μέτρα που υποσχέθηκε και με την ελπίδα να παύσει η δυσφήμηση του νησιού μας».


Lesvos Voice: Περιμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της νέας σύσκεψης, της Δευτέρας, για να δούμε αν θα αποτελέσουν "μοχλό πίεσης" για την κυβέρνηση !!!!!! 
Πολύ αισιόδοξο "βλέπουμε" τον κο Βουλευτή.. μήπως να σκεφτόταν να μη πάει σε αυτή την .."σύσκεψη".. 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.