Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΕΣΤΑΛΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ.. ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ !!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΛΙ Η ΖΗΜΙΕΣ !!!


Αφρικανοί ξεκίνησαν τα επεισόδια -  Καμένα καταλύματα και ελαιόδεντρα, αυτοκίνητα της Frontex με ζημιές ο απολογισμός  - Έγιναν 30 συλλήψεις μεταναστών

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου κατέπνιξαν το απόγευμα την εξέγερση των Αφρικανών κυρίως μεταναστών, η οποία είχε ξεκινήσει το μεσημέρι, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν περισσότερες από 30 συλλήψεις μεταναστών. 

Επίσης, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί τραυματισμένοι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπως και ένας τουλάχιστον μετανάστης. 


Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που εξεγείρονται οι μετανάστες και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στον καταυλισμό.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δεκάδες δακρυγόνα για την καταστολή των επεισοδίων, καθώς οι Αφρικανοί μετανάστες επιδόθηκαν για ώρες σε έναν συνεχόμενο πετρόπολεμο. 


Επίσης, οι εξεγερμένοι άναψαν φωτιές μέσα στο κέντρο, σε κάδους απορριμμάτων και στα γύρω ελαιόδεντρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα. 



Μάλιστα, έχουν καταστραφεί πάνω από δέκα αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας ενοικιάσεων, τα οποία είχαν εκμισθωθεί από την Frontex, όπως είπε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης τους Γιώργος Σιταράς.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι σήμερα, όταν Αφρικανοί μετανάστες προχώρησαν για ακόμα μια φορά σε διαμαρτυρία μπροστά στην υπηρεσία ασύλου. 


Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η εξέταση αιτημάτων ασύλου αφού οι ειδικοί υπάλληλοι αποχώρησαν, όπως παγίως πράττουν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.

Εναντίον αυτού του γεγονότος άρχισαν να διαμαρτύρονται κυρίως Αφγανοί οι οποίοι και θέλουν να εξετάζονται αιτήματα ασύλου και να μην παρακωλύεται από τους Αφρικανούς η όλη διαδικασία. 


Τότε και ξεκίνησε η εξέγερση των Αφρικανών, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις και οδήγησε πολλές οικογένειες προσφύγων να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό.

Η Πυροσβεστική προσπάθησε να μπει στο χώρο, αλλά εμποδίστηκε, και τουλάχιστον, μπόρεσε να επέμβει στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και να σβήσει τις φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στα ελαιόδεντρα της περιοχής.


Lesvos Voice: Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.. σκεφτείτε δηλαδή να είχαμε και καμιά σοβαρή τουριστική κίνηση φέτος τι επιπτώσεις θα είχε.. 

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι με "ανοιχτό" το κέντρο της Μόριας και τους άλλους καταυλισμούς, δεν πρόκειται ποτέ το νησί να σταθεί ξανά στα πόδια του..

Δεν είναι δυνατό να συμβαίνουν αυτά σε ένα νησί και όλοι να παριστάνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα.. 






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες