Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ "ΘΕΛΟΥΝ" ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ !!!


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Goeffrey Pyatt.


Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ. Pyatt στο νησί μας του εξέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Λέσβου και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις δυνατότητες εξαγωγών Λεσβιακών προϊόντων στις Η.Π.Α., καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πάντοτε στο πνεύμα μιας δημιουργικής συνεργασίας με σκοπό να υπάρξουν σύντομα πρακτικά αποτελέσματα. 
Ο κ. Γαληνός, για ακόμη μια φορά, τόνισε την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου σε όλα τα επίπεδα.
Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω και αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υποδοχή, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, δεσμεύθηκε να είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου. 
Συνεχάρη, επίσης, τον κ. Γαληνό για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού της 12ης Ιουνίου που έπληξε το νησί μας. 


Ο κύριος Pyatt, είπε χαρακτηριστικά: “Κύριε Δήμαρχε, είναι εκπληκτική η ανταπόκριση σας σε κάθε κρίση, όχι μόνο στο προσφυγικό αλλά και στον πρόσφατο σεισμό. Οφείλω να σας δώσω συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά σας αλλά και για τη χρήση των social media στις κρίσιμες αυτές στιγμές που προσέφερε τα μέγιστα στην σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. 

Είναι ένα μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων, το οποίο θα μπορούσε σίγουρα να χρησιμοποιηθεί και στις ΗΠΑ.”
Αναφορικά με την παρούσα κατάσταση στο μεταναστευτικό, ο κ. Γαληνός δήλωσε ότι οι ροές είναι πλέον ελεγχόμενες, αλλά υπάρχει ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης του κέντρου της Μόριας και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Lesvos Voice: Ένας ακόμα επισκέπτης λοιπόν που δηλώνει "ενθουσιασμένος" για τον τρόπο που αντιμετώπισε η Λέσβος το μεταναστευτικό !!! 
Και άλλα συγχαρητήρια και άλλες υποσχέσεις για ..Αμερικάνική βοήθεια αυτή την φορά !!!! 
Αυτό όμως που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αναφορά του κου Πρέσβη ότι οι ΗΠΑ θα ..μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων του Δήμου Λέσβου !!!! 
Βρε παιδιά μήπως μας δουλεύουν ;;; 
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.