Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΡΑΧΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ !!! ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ.. "ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΥΠΟΘΑΛΠΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ" !!!!!


Έξαρση των επεισοδίων στη Μόρια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα -  τα οποία υποθάλπουν «αλληλέγγυοι» - φοβάται ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος μιλάει στην «Καθημερινή» τονίζει, υπάρχουν ενδείξεις ότι «αλληλέγγυοι» υποθάλπουν τα επεισόδια, τις οποίες η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την αστυνομία θα διερευνήσει. 
Ταυτόχρονα, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο νησί, όπως λέει στην «Κ» ο κ. Γαληνός.
Ο δήμαρχος αποδίδει την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αύξηση των απορριπτικών αποφάσεων όσον αφορά τα αιτήματα ασύλου
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αναταραχές πυροδοτούνται και από τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει για απομάκρυνση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) από το νησί, στο πλαίσιο της μεταφοράς των σχετικών αρμοδιοτήτων στο κράτος.
«Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι οι αρμοδιότητες και τα χρήματα πρέπει να πηγαίνουν στο κράτος. Όμως είναι λάθος οποιαδήποτε μεταβολή στο καθεστώς που ισχύει όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το νησί προσπαθεί να ορθοποδήσει τουριστικά», επισημαίνει στην «Κ».
Χθες τα επεισόδια στη Μόρια έληξαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ωστόσο η αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για νέες συγκρούσεις
Έως αργά το βράδυ, η επιχείρηση της αστυνομίας και οι έρευνες συνεχίζονταν και, όπως αναφέρθηκε, πραγματοποιήθηκαν 38 προσαγωγές μεταναστών, εκ των οποίων οι 31 συνελήφθησαν. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για άνδρες αφρικανικής καταγωγής. 
Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο της αστυνομίας κατέγραφε τις υλικές ζημιές εντός του hotspot στη Μόρια, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστροφές είναι μικρότερης κλίμακας από εκείνες της προηγούμενης εβδομάδας που είχαν συμβεί και πάλι στη Μόρια όταν ξέσπασαν ξανά πυρκαγιές.
Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι χωρίς κανένας να αναφέρει τι ακριβώς προκάλεσε την ένταση
Γύρω στις 11 το πρωί Αφρικανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στο νησί, οπότε και τα γραφεία της υπηρεσίας εκκενώθηκαν προληπτικά. 
Λίγο αργότερα σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. 
Στη συνέχεια, έγινε προσπάθεια για την εκκένωση του καταυλισμού, ωστόσο ομάδα μεταναστών προσπάθησε να κλείσει την πύλη του hotspot, ενώ άλλοι έριχναν πέτρες και έσπαγαν αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο σημείο. 
Όταν η ένταση κορυφώθηκε, η αστυνομία προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Καθώς, ωστόσο, ήταν αδύνατο να πλησιάσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατασβέστηκε από αέρος, ενώ κάποιοι από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του νησιού.
Πηγή: Καθημερινή





Lesvos Voice: Όταν εμείς εδώ γράφαμε ότι την δράση των κάθε λογής .."αλληλέγγυων" και ασύδοτων ΜΚΟ θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά, κάποιοι μας έλεγαν ότι ..υπερβάλουμε !! ..(μας έλεγαν και χειρότερα αλλά ποιος ασχολείται τώρα πια μαζί τους)...

Τώρα που το χρήμα πάει να "κοπεί" και σιγά σιγά αποχωρούν προσπαθούν να τα τινάξουν πάλι όλα στον αέρα για να .."κριθεί" πάλι απαραίτητη η δράση τους.. 

Το θέμα όμως δεν είναι ποιος είχε τελικά δίκιο αλλά τι γίνετε τώρα.. 

Η άποψη της αποσυμφόρησης και άλλα τέτοια σχετικά δεν είναι λύση για την Λέσβο.. 

Η λύση που πρέπει να προωθήσουν όλοι οι φορείς του νησιού - αν έχουν κότσια - είναι μία.. "άμεσο κλείσιμο όλων των καταυλισμών που είναι στο νησί".. "καμιά διαπραγμάτευση και με κανέναν" !!! 

Στο επιχείρημα δε ότι ..που θα τους πηγαίνετε όσους μετανάστες έρχονται στο νησί  και ότι έτσι θα γεμίσετε ξανά με σκηνές στα πεζοδρόμια της πόλης.. η απάντηση είναι μία.. "το Ελληνικό κράτος και η ΕΕ έχουν υποχρέωση να βρουν λύση που να μη μετατρέπει ένα νησί σε "πάρκινγκ" ανθρώπων".. 

Άλλωστε πλέον μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια "μπαίνει" πολύ σοβαρά το θέμα της ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και των μεταναστών...

Έτσι για να δούμε και ποιοι είναι οι ανθρωπιστές τελικά και ποιοι οι "χρηματοδοτούμενοι φιλάνθρωποι".. 










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες