Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ;; . ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!! ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ !!!



Τελικά εμείς εδώ στο Lesvos Voice έχουμε καταλάβει απόλυτα τα επικοινωνιακά "παιχνίδια" των διάφορων κυβερνητικών για αυτό και όταν "μάθαμε" για τα περί απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για την Λέσβο και την Κω, κρατήσαμε σοβαρές ..επιφυλάξεις !!!! 

Μάλιστα αυτό που τονίσαμε όταν "ανεβάσαμε" την είδηση ήταν ότι απαιτούνται ..διευκρινήσεις γιατί μας φαινόταν λίγο υπερβολικό να .."απαλλαχτούμε" όλοι !!!!! 
Τελικά δικαιωθήκαμε και σε αυτό γιατί δεν άργησαν να έρθουν οι διευκρινήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών όπως τις μετέδωσε το ΑΠΕ και οι οποίες βέβαια μας "προσγειώνουν" στη πραγματικότητα... 

Οι διευκρινήσεις...
Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018 την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη Λέσβο και την Κω θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς. 
Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν απο τους σεισμούς.
Ειδικότερα διευκρινίζεται οτι εάν ένας κάτοικος Αθήνας έχει ένα εξοχικό στην Κω και αυτό έχει πάθει ζημιά - ανεξάρτητα απο την έκτασή της - θα απαλλαγεί απο τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι αυτό στην Κω και όχι από τον ΕΝΦΙΑ για την κατοικία του στην Αθήνα. Μαζί με το οίκημα που έχει πάθει ζημιά απαλλάσσεται και το οικόπεδο. 
Αντίθετα δεν προβλέπεται απαλλαγή μόνο οικοπέδου απο τον ΕΝΦΙΑ .
Για μόνιμους κατοίκους των δύο αυτών νησιών η απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το σπίτι τους που έχει πάθει ζημιά. Ενοείται οτι αν έχουν και άλλη κατοικία πχ στην Αθήνα αυτή δεν απαλλάσσεται απο τον ΕΝΦΙΑ.
Σημειώνεται οτι η απαλλαγή αφορά όλα τα σπίτια που έχουν διαπιστωμένες ζημιές στα δύο αυτά νησιά και όχι μόνο την πρώτη κατοικία.
Προυπόθεση για την απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ, είναι να υπάρχει βεβαίωση απο την Επιτροπή μηχανικών οτι το οίκημα έχει υποστεί ζημιά ανεξάρτητα απο το μέγεθός της.


Lesvos Voice: Η πλάκα είναι ότι η αρμόδια Υπουργός μας το "πέρασε" και σαν χάρη για τους κατοίκους, λέει, της Λέσβου και της Κω που στάθηκαν "ψηλά" στο θέμα του μεταναστευτικού !! 

Και μετά ήρθαν οι ..διευκρινήσεις και όλα "αποκαταστάθηκαν" όλα δηλαδή ξεκαθάρισαν.. απαλλάσσονται μόνο όσοι έχουν "διαπιστωμένες" ζημιές !!! 

...Και εμείς ρωτάμε χρειαζόταν αυτό τόση μεγάλη "φασαρία" ;;;; 

...Δηλαδή ποια ήταν τελικά η "παραχώρηση";; 

..Να μη πληρώσουν όσοι έπαθαν ζημιές τα σπίτια τους ;;; 

Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή να τους βάλουν να πληρώσουν για ακίνητα που ..δεν υπάρχουν ή έχουν μεγάλες ζημιές και δεν έχουν πια και την αξία που είχαν ;;; 

Τραγελαφικά πράγματα αλλά δεν την "πατάμε" πια !!!!!









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες