Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ.. "ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ".. ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ;;;;

Σύμφωνα με τον κο Μουζάλα είναι «αναίδεια» να γίνεται 
λόγος για αύξηση ροών.. προφανώς εδώ στα 
νησιά έχουμε ομαδικές ..παραισθήσεις !!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προχώρησε στην παραδοχή πως πλέον οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα ήρθαν για να μείνουν.
Τώρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να  τους μοιράσει σε όλη την επικράτεια. Γι' αυτό και θα ξεκινήσει η δημιουργία camp για τη φιλοξενία προσφύγων. Αυτό ήταν και το βασικό κομμάτι στην ατζέντα της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη έχει γίνει γνωστό από χθες πως στην Κρήτη, μετά την τουριστική περίοδο, θα μεταφερθούν και στους τέσσερις νομούς 2.000 πρόσφυγες.
Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον Βήμα FM, χαρακτήρισε «αναίδεια» να γίνεται λόγος για αύξηση ροών. Την ίδια ώρα, πάντως, τον διαψεύδει η πραγματικότητα, αφού σε επτά ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, το πρωί, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 μετανάστες και πρόσφυγες.
Camp σε όλη την Ελλάδα 
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως ότι ο νέος σχεδιασμός που ολοκληρώνεται προβλέπει τη δημουργία camp, μικρών πληθυσμών, ισομοιρασμένων σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μουζάλας μίλησε για έναρξη μεταφοράς στην Αθήνα «ανθρώπων και οικογενειών, οι οποίοι εκπίπτουν από τη συμφωνία, δεν πρόκειται δηλαδή να επιστραφούν στη Τουρκία».
«Επίσης, θα επιστρέψουμε και θα θέσουμε υπό κράτηση αυτούς που συμμετέχουν σε βανδαλισμούς και στη μικροεγκληματικότητα που αναπτύσσεται. Θα αυξηθεί η αστυνόμευση στα νησιά», τόνισε. 
Οι δυσκολίες συνύπαρξης μεταναστών με τους κατοίκους των νησιών
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά «δημιουργεί πια δυσκολίες στη συνύπαρξη με τον ντόπιο πληθυσμό». «Πρέπει να ισορροπήσουμε τα δικαιώματα του πληθυσμού με τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Στα νησιά αυτή η ισορροπία έχει χαθεί και προς τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται πως οι λιμενικοί σε Χίο και Σάμο σε ανοιχτή επιστολή τους έκαναν λόγο για ανεξέλεγκτη δράση ομάδων μεταναστών στα νησιά. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως τους έχουν στοχοποιήσει.   
«Έχει μαζευτεί ένας αριθμός ανθρώπων, ο οποίος τις παλαιότερες εποχές μπορεί να ήταν πολύ περισσότερος, αλλά ήταν ανανεούμενος πληθυσμός. Τώρα είναι ένας πληθυσμός που έχει εγκατασταθεί εκεί πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
Παράλληλα, δήλωσε ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Τουρκία, λέγοντας ότι «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή μπορεί να κλονίσει αυτή την τόσο ευαίσθητη συμφωνία, που τόσο καλή απεδείχθη όμως για την πατρίδα μας»

Lesvos Voice: Δεν θα πούμε πολλά.. ο κος Μουζάλας μιλάει για ...εγκατάσταση μεταναστών στα νησιά... αλήθεια ποιων ρώτησε για να κάνει ..εγκατάσταση ;;; 
Οι τοπικοί παράγοντες της Λέσβου όταν μιλούσαν σύσσωμοι για το ..."νησί της αλληλεγγύης" ήξεραν ότι ο αρμόδιος Υπουργός προωθούσε ..εγκατάσταση;;;  
Σε ότι αφορά αυτό που είπε, ότι δηλαδή είναι «αναίδεια» να γίνεται λόγος για αύξηση ροών, ένα έχουμε να πούμε, ...δεν θα μας τρελάνουν... αυτά μπορούν να τα λένε στους Αθηναίους που μπορεί να τους "αρέσουν", αλλά όχι σε εμάς... γιατί εμείς, δυστυχώς για τον κο Μουζάλα, έχουμε μάτια και βλέπουμε.. 
Εκτός και αν ισχύει το ..."μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας" !!!!!!!  




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 



και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες