Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ "ΣΤΕΛΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ !!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου έστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου προκειμένου να διερευνήσουν αν ο Μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις

Στον Εισαγγελέα παραπέμπει την υπόθεση με τον Μητροπολίτη Χίου, αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους πρόσφυγες, ο γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου έστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελέα κατά του ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου προκειμένου να διερευνήσουν αν ο Μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις.

Κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης Χίου τόνισαν, ωστόσο στο «protothema.gr» πως ο Μητροπολίτης του νησιού ήδη έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή στο γγ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός πως ο κύριος Παπαϊωάννου δεν επικοινώνησε με την Μητρόπολη ή με τον Μητροπολίτη και προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια.

Τι είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης  

«Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης Χίου, για να συνεχίσει ενάντια στον πολιτικό γάμο, λέγοντας για τους δημάρχους ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».


Στην αντεπίθεση κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου για τα «κηρύγματα μίσους» προς τους πρόσφυγες



Την ίδια ώρα στην αντεπίθεση περνούν κύκλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου κατά όσων επιχειρούν με δημοσιεύματα και διαρροές να παρουσιάσουν τον Μητροπολίτη Μάρκο ως ρατσιστή και μισαλλόδοξο. 

Με αφορμή πρόσφατη δήλωση με την οποία χαρακτήριζε τους πρόσφυγες ως «λαθρομετανάστες», εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας παραπέμπουν στις σημερινές αποκαλύψεις των λιμενικών αρχών πως μόλις ένας στους τέσσερις που φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι πρόσφυγας από τη Συρία, με τους υπόλοιπους να είναι οικονομικοί μετανάστες. 

«Όταν μιλάει το λιμενικό και λέει πως στους 1.950 που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, μόνο οι 500 ήταν Σύριοι πρόκειται για στατιστική. Στην αγωνία του Μητροπολίτη να μιλήσει για το πρόβλημα αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης του ανατολικού Αιγαίου κάποιοι θέλουν να βλέπουν ρατσισμό» απαντούν κύκλοι της Μητροπόλεως.


Οι ίδιοι αναφέρονται στο έργο του Μητροπολίτη Μάρκου υπέρ των προσφύγων θυμίζοντας πως υπήρξε ο πρώτος Ιεράρχης που άνοιξε έως και ναούς της Χίου για να φιλοξενηθεί το αρχικό κύμα των δοκιμαζόμενων αυτών ανθρώπων, ενώ είχε δώσει εντολή να διατεθούν χώροι των ενοριών για τη σίτιση αυτών παράλληλα με προσφορές σε πακέτα και τρόφιμα που έκανε. 
Μάλιστα ο Μητροπολίτης συνεργάστηκε έως και με δυνάμεις της τοπικής αριστεράς για να ανακουφιστεί ο πόνος των προσφύγων. «Κάποιοι εργολαβικά έχουν αναλάβει υπερασπιστές των μεταναστών, λησμονώντας τους ντόπιους πληθυσμούς και τα μεγάλα προβλήματα τους. Η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου απλά δεν πάει άλλο. Αγωνία εκφράζει ο Μητροπολίτης κι όχι μίσος. Αυτή τη στιγμή η Χίος μόνο φιλοξενεί 3.000 μετανάστες» ανέφεραν στο protothema.gr άνθρωποι του περιβάλλοντος του.

Πάντως θέμα έχει προκύψει και με τις δηλώσεις του κατά των πολιτικών για τους οποίους είπε ότι «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν» σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν παραδώσει τη χώρα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να φωνάξει δυνατά την αντίθεση του στη στάση των βουλευτών να επιτρέψουν τη δημιουργία τεμένους. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr ο Μητροπολίτης σιβυλλικά επέλεξε να επαναλάβει πρόσφατη δήλωση του με μία φράση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου:

"Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς".





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 



και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες