Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.. ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΛΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...


Σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας έχουν προκύψει στα νησιά από τη συνεχιζόμενη καθημερινή ροή μεταναστών και προσφύγων, ενώ οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ξεπέρασαν πλέον συνολικά τους 12.000. 

Χθες από νωρίς το πρωί έφθασαν στα νησιά 400 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Λέσβο τρεις βάρκες με 175 συνολικά επιβαίνοντες, στην Κω 128 και στη Χίο 89.

Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στο hotspot στη Λέσβο, καθώς τον τελευταίο μήνα οι παραμένοντες στο νησί έχουν υπερδιπλασιαστεί. 


Προχθές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είχαν φθάσει στο νησί 124 άτομα, ενώ συνολικά στο hotspot στη Μόρια και στο Καρά Τεπέ παρέμεναν 5.059 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Ετσι οι χθεσινοί νεοαφιχθέντες παρέμειναν στο λιμάνι, πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το κολυμβητήριο, εφόσον δεν ήταν δυνατόν να μεταφερθούν στη Μόρια, όπου όμως υπάρχει η δυνατότητα επίσημης καταγραφής και λήψης αποτυπωμάτων.

Στο hotspot στη Μόρια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υγιεινής λόγω του υπερπληθυσμού, ενώ οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι κινούνται όλη τη μέρα στο νησί και κυρίως στη Μυτιλήνη, καθώς δεν υπάρχει χώρος στα κέντρα φιλοξενίας. 


Τα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς είναι πλέον καθημερινά στη Μυτιλήνη, είτε εναντίον ντόπιων είτε όμως και μεταξύ των προσφύγων, καθώς άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας συχνά συγκρούονται ακόμα και με ασήμαντες αφορμές. 

Και στη Χίο όμως καταγγέλλεται ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα περιστατικά κλοπών, τα οποία οι ντόπιοι αποδίδουν στους μετανάστες που βρίσκονται για μήνες στο νησί χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν μετά τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας. Το Λιμενικό έχει εντοπίσει πολλές περιπτώσεις μεταναστών που κρύβονται προκειμένου να καταφέρουν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά.


Πηγή: Καθημερινή



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες