Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.. ΤΑ WIKILEAKS ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ !!!

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που βασίζεται στο email που αποκαλύπτεται στα Wikileaks, δημοσιεύτηκε στο Geopolitics & Daily News και στην Ελλάδα αναδημοσιεύτηκε στην Ελληνική έκδοση της Huffington Post... 
Διαβάστε το κείμενο και τα λέμε μετά.....

Το θέμα του μεταναστευτικού ανοίγει ξανά από πλευράς Τουρκίας και ήδη η Ελλάδα δέχεται νέες ροές καθημερινά με αυξητικό ρυθμό.
Το θέμα της ελεύθερης παροχής visa ταξιδιού για Τούρκους στην Ευρώπη είναι φυσικά μόνο μια πτυχή του θέματος. Το ζήτημα είναι πώς όσο προχωράει ο καιρός η όλη συμφωνία δείχνει πώς είναι μάλλον σκηνοθετημένη κυρίως από πλευράς Γερμανίας καθώς μοιάζει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Στο email που αποκαλύπτεται στα Wikileaks και υπήρχε μέσα σε ένα όγκο παρόμοιων μηνυμάτων του ΑΚΡ που βγήκαν πρόσφατα, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σημεία που χρήζουν αναφοράς.
1. Η Τουρκία ουσιαστικά δεν έχει καμία δέσμευση στην συμφωνία αφού ακόμα και αν της δοθεί ό,τι ζητήσει, μπορεί με περιθώριο χρόνου 6 μηνών να δηλώσει μονομερώς (!!!) ότι η συμφωνία δεν την συμφέρει και να αποχωρήσει.
2. Το θέμα της επανεισδοχής αναφέρεται με πολύ μελανά χρώματα καθώς το 2014 γύρισαν πίσω μόνο 6 άτομα από χιλιάδες που θα έστελνε η Ελλάδα πίσω ενώ παράλληλα αναφέρει γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να αναχαιτίσει τις βάρκες μεταναστών ακόμα και αν παρατάξει πλοία και FRONTEX σε όλο το Αιγαίο όπως λέει. Ο λόγος είναι πώς παραβιάζει άρθρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε. και πιέζεται από την Ευρώπη για αυτό (!!!)
3. Η Τουρκία θα δεχόταν να έρθει σε συμφωνία για επανεισδοχή όπως αναφέρει το κείμενο μόνο αν η Γερμανία έκανε σοβαρές υποχωρήσεις και δεχόταν 500.000 μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφος της, κάτι που η Μέρκελ με δημόσια δήλωση της προς τον Γερμανικό λαό το 2015 ουσιαστικά απέρριψε έμμεσα καθώς θεώρησε πλέον τα σύνορα της χώρας «ελεγχόμενα και μη ανοιχτά».
4. Η λύση που προτείνεται στο μήνυμα όπως περιγράφεται και ίσως λειτουργούσε για την Ευρώπη είναι ο στρατιωτικός τοίχος ( ποτέ δεν θα το έκανε όμως όπως αναφέρεται). Ένα σιδηρούν παραπέτασμα σε όλο το Αιγαίο και σε σύνορα με Βουλγαρία και Ελλάδα που αμέσως όμως θα κατέρριπτε απευθείας το θέμα ασύλου και θα έδινε πόντους στην Ευρωπαϊκή ακροδεξιά.
Ενδιαφέρον έχει πάντως και η παρατήρηση στην αρχή του μηνύματος που δείχνει μια Τουρκία βαθιά διχασμένη πολιτικά και κοινωνικά (από το 2015) ενώ αναφέρει και πώς η Τουρκία , δεν θέλει να συνεργαστεί σε πολύ σημαντικά θέματα κυρίως λόγω Αρχής και προβολής ισχύος σε συμβολικό επίπεδο (π.χ. να δεχτεί άνευ όρων την συμμετοχή στην λύση του μεταναστευτικού).
Το σύνολο του μηνύματος είναι αρκετά διαφωτιστικό και δείχνει τον πολύ μεγάλο ρόλο τελικά που παίζει η Γερμανία και η Μέρκελ στην όλη διαδικασία εμπλοκής/απεμπλοκής του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα ρίχνει αρκετό φως στις Τουρκικές διαθέσεις και πώς κάνει χρήση των μεταναστευτικών ροών ως μοχλό πίεσης και εξυπηρέτησης δικών της εθνικών συμφερόντων.
Το ερώτημα που δημιουργείται είναι τελικά αν η Ελλάδα και οι κυβερνήσεις της (το μήνυμα είναι του 2015 αλλά αφορά και το 2014) είχαν πραγματικά αντιληφθεί το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας με το μεταναστευτικό και πώς ακριβώς η Τουρκία ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ με την χώρα μας ως θεατή και όχι ως κύριο παράγοντα.
πηγή --- Wikileaks

Ο Λεσβόπληκτος : Αποκαλυπτικό είναι πράγματι το άρθρο της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post βασισμένο σε υποκλαπέν μήνυμα του κόμματος του Ερντογάν ΑΚP. 
Σύμφωνα με την ανάλυση του Αλέξανδρου Νίκλαν, συμβούλου σε θέματα ασφαλείας η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για τους μετανάστες είναι διάτρητη και στοχεύει στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Γερμανίας και της Τουρκίας με αντάλλαγμα την μεταναστευτική πλημμυρίδα στα νησιά του Αιγαίου. Τα συμπεράσματα είναι τα εξής...

1) Η Τουρκία δεν δεσμεύεται σε τίποτα!!! σε αντίθεση με αυτά που μας λέει ο Τσίπρας και ο Μουζάλας.

2) Οι Γερμανοί διά μέσω της Ε.Ε. απαγορεύουν την επαναπροώθηση στη Τουρκία και τον έλεγχο των ελληνικών συνόρων για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!!

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα των περήφανων διαπραγματευτών τύπου Τσίπρα και Μουζάλα είναι πιόνι των Γερμανών και Τούρκων που αποφασίζουν κατά το δοκούν την μαζική είσοδο μεταναστών και η ελληνική κυβέρνηση απλώς κοιτά....




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 


και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες