Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ "ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ" ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ !! ..ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;;;

Σε σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου, με τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
«Η Λέσβος δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερο βάρος στο μεταναστευτικό και η μη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, απειλεί την κοινωνική συνοχή» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.
Ας σημειωθεί, ότι σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των ροών που είναι ιδιαίτερα αυξημένες στη Λέσβο, δημιουργεί η μόλις οκτάωρη λειτουργία του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο hot spot της Μόριας.
Όπως υποστηρίζουν οι προϊστάμενοι του τμήματος, δεν υπάρχει προσωπικό ώστε το κέντρο να λειτουργήσει περισσότερες ώρες. 

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών καθημερινά δεν μπορεί να μεταφερθεί στη Μόρια και παραμένει στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ας σημειωθεί ότι κατά την καταγραφή που γινόταν στο hot spot από την Αστυνομία, καταγράφονταν σε 24ωρη βάση χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.



Lesvos Voice: Οι παραπάνω δηλώσεις του Δημάρχου Λέσβου σηκώνουν πολύ κουβέντα... και αυτό γιατί κάνει λόγο για ..κοινωνική συνοχή !!!!

Αλήθεια τι ακριβώς εννοεί όταν λέει σήμερα μετά από τόσους μήνες για ...κοινωνική συνοχή;;; Τι ακριβώς φοβάται ο δήμαρχος όταν λέει ότι .."απειλείται η κοινωνική συνοχή";;;

Μήπως ο δήμαρχος, λέμε μήπως, βλέπει ότι η φετινή τουριστική καταστροφή της Λέσβου έχει κάνει ολόκληρες περιοχές της Λέσβου να έχουν ανέβει στη κυριολεξία στα "κάγκελα" και καταλαβαίνει ότι τα περί ..αλληλεγγύης δεν περνάνε πλέον;; 

Σε ότι αφορά τον Γ.Γ. Αιγαίου που τον είχαμε ..χαμένο.. θα μας πει επιτέλους τι έγινε αυτή η ιστορία με τις ΜΚΟ που είχε αναλάβει να καταγράψει και να τις "συμμαζέψει" όπως έλεγε;;; 

Τις συμμάζεψε ή ακόμα;;; 

...λέμε τώρα !!!!   



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες