Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ GUARDIAN.. "ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΛΕΕΙ... !!!

Το φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε μουσουλμάνους κρατούμενους στη Μόρια... σύμφωνα με τον Guardian 
Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος και επισήμως στοχοποιεί τους χριστιανούς και ειδικά τους ορθοδόξους κάποιοι έστησαν μια άθλια προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδας και της Λέσβου....

Ας δούμε όμως πρώτα τι λέει το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Guardian και τα λέμε μετά....
"Ελληνες χριστιανοί που εργάζονται σε ένα από τα πιο γνωστά κέντρα κράτησης προσφύγων, αυτό της Μόριας στη Λέσβο, έχουν προσπαθήσει να προσηλυτίσουν μουσουλμάνους που ζητούν άσυλο στη χώρα μας! "
Σε αυτή την αποκάλυψη προχωρά η βρετανική εφημερίδα Guardian, τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβεί σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες, με κάποιους εργαζόμενους μάλιστα να έχουν τυπώσει φυλλάδια στην αραβική γλώσσα με το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη και να το έχουν διανείμει σε ανθρώπους που κρατούνται στη Μόρια. 
Το φυλλάδιο, που παρουσιάζει ο Guardian, προσκαλεί όσους ζητούν άσυλο να υπογράψουν μια δήλωση στην οποία να αναφέρουν τα εξής: «Ξέρω ότι είμαι αμαρτωλός... Ζητώ από τον Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μου και να μου χαρίσει την αιώνια ζωή. Επιθυμία μου είναι να αγαπάω και να υπηρετώ τον λόγο Του».
Οι μουσουλμάνοι κρατούμενοι που πήραν στα χέρια τους αυτό το έγγραφο είπαν πως θεωρούν «επαίσχυντη» αυτή την κίνηση των εργαζομένων στο κέντρο.
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί πολλοί άνθρωποι εδώ είναι μουσουλμάνοι και έχουν πρόβλημα με το να αλλάξουν θρησκεία», είπε ο Μοχάμεντ, ένας κρατούμενος που προέρχεται από τη Δαμασκό. Και συνέχισε: «Μάλιστα, προσπάθησαν να το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, της πιο ιερής γιορτής των μουσουλμάνων». 
Ένας άλλος Σύρος, ο Αχμέντ, είπε: «Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, αλλά αν εσύ είσαι χριστιανός και σου δώσω το Κοράνι, πώς θα νιώσεις;».  
Οι κρατούμενοι ισχυρίζονται ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε από τουλάχιστον δύο εκπροσώπους της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Euro Relief, που, όπως αναφέρει ο Guardian, είναι η μεγαλύτερη ενεργή ομάδα βοήθειας στο κέντρο της Μόριας, μετά την αποχώρηση πολλών ΜΚΟ λόγω της υπογραφής της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία για το προσφυγικό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί το κέντρο κράτησης να είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο τον πιο σημαντικό ρόλο εκεί διαδραματίζουν οι ομάδες βοήθειας.     
Η ΜΚΟ Euro Relief ανέφερε στον Guardian ότι αποδοκιμάζει τη διανομή τέτοιων φυλλαδίων, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιο μεμονωμένοι εργαζόμενοι να τα διένειμαν κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας.
Ο διευθυντής της Euro Relief, Στέφανος Σαμιωτάκης, δήλωσε στον Guardian: «Έχουμε αναλάβει ήδη δράση και οι εθελοντές μας ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρέπει να διανέμουν τέτοιου είδους φυλλάδια. Ο κώδικας δεοντολογίας μας αναφέρει ξεκάθαρα ότι αυτό είναι κάτι που απλά δεν μπορούν να κάνουν και ότι αν κάποιος το επιχειρήσει, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πειθαρχικές κυρώσεις»
Όσο για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, αν και ρωτήθηκε από τον Guardian για τα περιστατικά αυτά.


Ο Λεσβόπληκτος: Το έντυπο που λένε οι Άγγλοι ότι διανεμήθηκε στους μουσουλμάνους είναι τόσο χοντροκομμένο που μυρίζει προβοκάτσια από μακριά.  

Επί λέξει αναφέρεται μέσα στο έντυπο : "I know I'm a sinner ... I ask Jesus to forgive my sins and grant me eternal life. My desire is to love and obey his word."

Kαι στα ελληνικά...  "Γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός...Θα ζητήσω από τον Ιησού Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες μου και να μου χαρίσει την αιώνια ζωή. Η επιθυμία μου είναι να αγαπώ και να υπακούω τον λόγο Του". 

Οι εκφράσεις είναι παρμένες από τις αμερικάνικες ταινίες που βλέπουμε το Πάσχα στη τηλεόραση για τα πάθη του Χριστού. 

Όμως η Βρετανική εφημερίδα πάει και στο ψητό... 

Αναφέρει....   "Detainees alleged that the forms were distributed by at least two representatives of Euro Relief, a Greek charity that became the largest aid group active in Moria after other aid organisations pulled out in protest against the EU-Turkey deal. The camp is overseen by the Greek migration ministry, but aid groups perform most of the day-to-day management."


Και στα Ελληνικά... Οι κρατούμενοι (δηλαδή οι μετανάστες) κατηγορούν ότι τα έντυπα διανεμήθηκαν στους μουσουλμάνους από 2 τουλάχιστον εργαζομένους της Ελληνικής EURO RELIEF η οποία κατέστη η μεγαλύτερη ΜΚΟ στην Μόρια μετά την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, αφού οι άλλες (ξένες) ΜΚΟ έφυγαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμφωνία. Το στρατόπεδο της Μόριας επιτηρείται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά οι ΜΚΟ είναι εκείνες που έχουν την καθημερινή διαχείριση".

Καταλάβατε λοιπόν τι γίνεται ; 

Κάποιοι ενοχλούνται διότι τον κύριο λόγο τον έχει ελληνική (;) ΜΚΟ. Και θέλουν να την διώξουν, θαρρείς και η Λέσβος και η Μόρια δεν ανήκει στην Ελλάδα !!!! 

Και πού γίνονται όλα αυτά;;;... Στη Λέσβο, όπου έγινε ο τόπος χαράς κάθε πικραμένου ισλαμιστή, νο - μπορντερίστα και ξένου πράκτορα... 

Στο νησί που στη ζούλα έχουν εγκαταστήσει χιλιάδες μουσουλμάνους και με τις ευλογίες των τοπικών φιλάνθρωπων παραγόντων... Για την δημόσια ασφάλεια και την υγεία ας μην μιλήσουμε πάλι...  




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες