Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΟΙ "ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ" ΤΩΝ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.. ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!

Θέλουν είτε να αγοράσουν τα «κόκκινα» δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές, είτε τις εταιρείες αντί πινακίου φακής – Πιέζονται οι τράπεζες να προχωρήσουν μαζικά σε ρυθμίσεις ή να βγάλουν τα δάνεια στο σφυρί

Σκηνικό πολέμου θυμίζουν πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα περίπου 60 δισ. ευρώ προβληματικά δάνειά τους, για τα οποία ερίζουν δεκάδες hedge funds. Tα τελευταία, όπως θα δούμε, επιθυμούν είτε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε εξευτελιστικές τιμές, είτε να εξαγοράσουν τις ίδιες τις εταιρείες αντί πινακίου φακής πλέον.

Πρόσφατα όμως άλλαξαν στάση και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν κυνικά λένε στους συνομιλητές τους ότι «θα αγοράσουμε τις εταιρείες μέσω πλειστηριασμών καθώς θεωρούμε ότι δεν πρόκειται να τα βρούμε με τους επιχειρηματίες εξαιτίας των υπερβολικών απαιτήσεων που προβάλλουν».

Τα τιμήματα εξαγοράς που απαιτούν για τις επιχειρήσεις τους πολλοί Ελληνες επιχειρηματίες θεωρούνται υπερβολικά είτε εξαιτίας των δανείων που περιλαμβάνουν, είτε εξαιτίας της καταστροφής της αγοράς με τους υψηλούς φόρους και τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ξένοι επενδυτές συζητούν μόνο όταν πρόκειται να δώσουν τίμημα κάτω από την καθαρή θέση της εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ό,τι συνέβη, λόγου χάρη, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου ο ιταλικός όμιλος Ferrovie Dello Stato Italiane προσέφερε μόλις 45 εκατ. ευρώ.




Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες