Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ".. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΠΟΛΥ ΕΜΙΣΗΣΑΝ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡ. ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΥΔΕΙΣ..

Η Αφροδίτη Σταμπούλη είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν την ξέρουμε γιατί δεν ανήκει στους λαμπερούς «σταρ» του κόμματος οι οποίοι γίνονται ανάρπαστοι από τα κανάλια.

Τέλος πάντων, η βουλευτής Σερρών έκανε μια  απίστευτη καταγγελία στην Βουλή, ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων, στο hot spot  των Σερρών, ύψους €750.000 αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του! Η αντιπολίτευση αντέδρασε (Ο Άδωνις Γεωργιάδης  κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή), ως όφειλε, αλλά, πιθανότατα, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» το ξέχασε στην πορεία…

Και τώρα αλλά και πριν από καιρό, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε και πάλι, ασχοληθεί με τo hot spot της Χίου από όπου φυσικά, δεν πήρε καμία απάντηση.

Γενικότερα, επαναλαμβάνεται ένας αναγνωρίσιμος κύκλος δικτύων που λυμαίνεται το Προσφυγικό, με κάθε τρόπο. Πρώτα πολιτικό και στη συνέχεια οικονομικό. 

Μπορεί δηλαδή για τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, το όφελος να είναι η ομηρεία των προσφύγων αλλά για τα κατώτερα στελέχη και τους κομματικούς φίλους, οι πρόσφυγες είναι μια μεγάλη μπίζνα. 

Γι΄αυτό άλλωστε δυναμώνει πολιτικά η πεποίθηση ότι μπορούμε  να δεχτούμε ακόμα και πάνω από 150.000, σε νέα κύματα στο μέλλον.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι σε ένα περιβάλλον, όπου η υγιής οικονομία και η επιχειρηματικότητα είναι «χολέρες», τέτοιες ευκαιρίες γίνονται ανάρπαστες. Εννοείται βέβαια, ότι σε μία κυβέρνηση «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν προκαλούνται αντιδράσεις και δεν παραιτείται κανείς.

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, η  Ελλάδα έλαβε έκτακτης χρηματοδότηση 82,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF). 

Το υπουργείο Υγείας θα λάβει 24,2 εκατ. έκτακτης χρηματοδότησης από το AMIF, για την ενίσχυση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πρόσφυγες και συγκεκριμένα για την παροχή ιατρικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, καθώς και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας και των δομών επιδημιολογικής παρακολούθησης. 

Επιπλέον, 58,4 εκατ. ευρώ πήγαν  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη φιλοξενία, την εστίαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη μεταφορά των προσφύγων.

Από τις αρχές του 2015, η βοήθεια φτάνει τα 345 εκατ. ευρώ τα οποία  έχουν διατεθεί στις ελληνικές αρχές, σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, καθώς και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις! 

Κι αυτά πρέπει να προστεθούν στα 509 εκατ. (294,5 εκατ. ευρώ από AMIF και 214,7 εκατ. ευρώ από το ISF) ευρώ που θα έρθουν στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Άντε τώρα να βρει κανείς άκρη, που, πόσα και από ποιον ξοδεύονται τόσα χρήματα, δεδομένου πως δεν υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή η οποία θα δέχεται με ευθύνη της διοίκησής της όλα τα κεφάλαια βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Κι από την άλλη, όταν δεν μπορεί να  λειτουργήσει αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας εξαιτίας της εμπλοκής του κοινοβουλίου, για κάθε περίπτωση.

Ένας «υπερβολικός» φίλος μου έλεγε τις προάλλες, ότι το ελληνικό κοινοβούλιο λειτουργεί σαν «πλυντήριο» μαύρου κρατικού χρήματος και ως χώρος ασύλου «εγκλημάτων» του κοινού ποινικού δικαίου! 

Εγώ βέβαια απέκρουσα την «υπερβολή» του αλλά, όπως και να το κάνεις, μου έβαλε ιδέες για την συστηματική ασυλία που απολαμβάνουν κραυγαλέα ζητήματα, ακόμα κι όταν αποκαλύπτονται από συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Κάποιοι αφελείς νόμιζαν- ακόμα δηλαδή το πιστεύουν- ότι ο κακός χαμός και ο πόνος για τους πρόσφυγες είναι αποκύημα της αριστερής ιδεοληψίας! 

Ίσως χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν ότι κάθε ιδεολογία, αρχή ή ευλάβεια, δεν είναι τίποτε άλλο από την βιτρίνα μιας εγκληματικής φύσης.

Τον ανθρωπισμό πολύ εμίσησαν, σύντροφοι, το χρήμα και τα ευρωπαϊκά κονδύλια ουδείς…

Του Ανδρέα Ζαμπούκα / liberal.gr






Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 


και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες