Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τον τουρισμό στα τέσσερα νησιά του Αιγαίου που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστευτικών ροών πέρσι. Η Κως, η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος έχασαν την φετινή τουριστική περίοδο περισσότερους από 300 χιλιάδες τουρίστες. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις (slots) στα περιφερειακά αεροδρόμια για την θερινή περίοδο του 2016, βάσει στοιχείων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων, μόνο στη Κω ακυρώθηκαν περίπου 245 χιλ. θέσεις: πιο συγκεκριμένα, από τις 1,213εκατ. προγραμματισμένες θέσεις που είχαν κρατηθεί από τις αεροπορικές εταιρείες τον Ιανουάριο, τελικά παρέμειναν 967 χιλ., με το ποσοστό της μείωσης να φτάνει το 20%. 

Από την άλλη στη Λέσβο η απώλεια προγραμματισμένων θέσεων αγγίζει το 47% (-36 χιλ. θέσεις) και στη Χίο το 51% (7 χιλ. θέσεις)

Αντίστοιχα, στη Σάμο από 164 χιλ. θέσεις που είχαν κρατηθεί στην αρχή της χρονιάς θα διατηρηθούν φέτος οι 131 χιλ. (-32 χιλ. θέσεις, πτώση 20%). 


Ο Λεσβόπληκτος: Αυτά τα στοιχεία δεν είναι συνολικά, αφορούν μόνο τα στοιχεία από τα αεροδρόμια, γιατί υπάρχουν και αυτοί που ερχόταν με τα καράβια... 

Και να σκεφτείτε ότι υπήρχε περίπτωση να είχε λειτουργήσει στην Ελλάδα μόνο ένα hotspot αυτό της Λέσβου, όπως είχε αρχικά δρομολογηθεί. 

Σας θυμίζουμε ότι πέρυσι στις αρχές καλοκαιριού ο κ. Αβρμόπουλος μετά από επαφές με αξιωματούχους του νησιού μας έδωσε συνέντευξη στην "Καθημερινή"...  

Στο δημοσίευμα της 29ης Ιουνίου 2015 αναφερόταν...

Ο κος Αβραμόπουλος έδωσε εύσημα στην παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά στον χειρισμό του μεταναστευτικού ζητήματος.... «Πρέπει να πω ξεκάθαρα ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα αυτό. Αυτή είναι η εκτίμηση της Επιτροπής», ανέφερε. 


Άμεσα, συμπλήρωσε, θα λειτουργήσει το σύστημα των ομάδων βοηθείας από την Ε.Ε. Θα τοποθετηθούν σε Hot Spots δύο ομάδες, έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Σικελία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει η αντίστοιχη ομάδα για την Ελλάδα να τοποθετηθεί στη Λέσβο."

Σε αυτήν την τοποθέτηση ακόμη περιμένουμε αντίδραση από τους τοπικούς αξιωματούχους...


Γιατί καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί αν λειτουργούσε σήμερα μόνο ένα hotspot αυτό της Λέσβου... αλλά όλα αυτά ήταν απλά ενδεικτικά των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης... να κάνουν δηλαδή την Λέσβο "Νήσος Έλις" της Ελλάδας και γενικά της Ευρώπης... όπως τελικά μας το "ξεφούρνισαν" οι Αυστριακοί... 

Τα αποτελέσματα βέβαια είναι πλέον γνωστά... και χωρίς να γίνουν όλα αυτά... αρκούσαν αυτά που έκαναν !!!!!





Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους
προτείνετε την σελίδα μας στο fb 


και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες