Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ "ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ" ΣΧΕΔΙΟ Β ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ !!!!!!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το προσφυγικό ζήτημα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη είχε τεθεί υπό ένα σχετικό έλεγχο, το πραξικόπημα στην Τουρκία και τα συνεπακόλουθά του, τείνουν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της ΕΕ που εν πολλοίς βασίζεται στη γνωστή πλέον και αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Άγκυρα.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών και ήδη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν χρησιμοποιεί το προσφυγικό σαν απειλή προς την Ευρώπη προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη βίζα για τους Τούρκους πολίτες.
Τη Δευτέρα, το γερμανικό περιοδικό Spiegel που απηχεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του γερμανικού κατεστημένου και της γερμανικής πολιτικής ελίτ, δημοσίευσε ένα περίεργο άρθρο με τίτλο "Καιρός για Σχέδιο Β". 
Στη ουσία δηλαδή υιοθέτησε την άποψη που πριν μία εβδομάδα η εφημερίδα Bild επιχείρησε να βάλει με το ζόρι στο στόμα του Γιάννη Μουζάλα του Έλληνα υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής. 
Τι μας λέει το Spiegel; Ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα σχέδιο B για το προσφυγικό σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας με την Τουρκία. Ένα σχέδιο όμως που δεν περιλαμβάνει όλη την Ευρώπη, αλλά μόνο την Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίες σε περίπτωση που επαναληφθούν οι μεγάλες εισροές προσφύγων θα πρέπει να "λάβουν χρήματα για να γίνουν ένα τεράστιο στρατόπεδο για πρόσφυγες και μετανάστες".
Το κλειδί το προσφυγικό αυτή τη στιγμή το έχει η Τουρκία και το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα μπορούσε να βρει την Ελλάδα μια απευκταία αλλά πιθανή κατάρρευση της συμφωνίας;
Πηγή: cnn greece

O Λεσβόπληκτος: Επίσης η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα της Ιταλίας αποκαλύπτει ότι το Plan B της Ευρώπης, δηλαδή αυτό που φέρεται ότι ζήτησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και ΜΚΟ  (λέμε εμείς) κ. Μουζάλας, αλλά μετά το διέψευσε, είναι η χρηματοδότηση της χώρας μας ώστε να μετατραπεί σε απόλυτη χωματερή ..μεταναστών... ότι και αν σημαίνει αυτό για την χώρα μας αλλά και για τους ίδιους τους μετανάστες... 
Σύμφωνα με το άρθρο τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα σφραγιστούν σε απόλυτο βαθμό ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής για τους μετανάστες. 
Και επειδή τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση πια να πούμε και το εξής... εμείς εκείνο που έχουμε δει είναι ότι στη χώρα μας και στο νησί μας υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να καταστρέψουν και την κοινωνία και την οικονομία και το μέλλον των παιδιών μας, αρκεί να πάρουν ένα ξεροκόμματο από τον πακτωλό της διαχείρισης είτε αυτός αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ή τα πετρο-ισλαμο δολάρια της Μέσης Ανατολής.... 



Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 


και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες