Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΦΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ "ΑΞΙΕΣ" ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! "ΡΙΓΜΕΝΟΙ" ΣΕ ΟΛΑ!!!

Σήμερα οι φορολογούμενοι Έλληνες θα δουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet...  σε ότι αφορά τους Λέσβιους θα δουν και αυτοί όπως όλοι οι Έλληνες τι πρέπει να πληρώσουν τους επόμενους 5 μήνες... 

Μόνο που για εμάς εδώ στη Λέσβο αυτός ο φόρος είναι άδικος για έναν επιπλέον λόγο.. οι αξίες των ακινήτων μετά τα όσα έγιναν στο νησί με το μεταναστευτικό απλά δεν ..υπάρχουν !!!! 

Η αγορά ακινήτων στο νησί έχει "παγώσει" σε τέτοιο βαθμό που κανένας δεν ξέρει ποια είναι η πραγματική αξία του ακινήτου που διαθέτει.. 

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που μπορούμε με ευκολία να παραθέσουμε που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως σοβαρή εκτίμηση αξίας ακινήτου στη Λέσβο.. 

Ο κάθε ένας μπορεί να ζητάει μια τιμή και να εκτιμά στο μυαλό του ότι το ακίνητο του έχει την αξία που ονειρεύεται, αλλά έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και τον προσγειώνει ανώμαλα... 

Στην πιάτσα "κυκλοφορούν" μόνο τα κοράκια.. αυτοί δηλαδή που διαθέτουν μια κάποια ρευστότητα και ψάχνουν για ...ευκαιρίες !!! 

Τι ψάχνουν δηλαδή ;;;... ψάχνουν ανθρώπους που δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους από τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες και με αγωνία, που είναι λογικό να έχουν, θέλουν να πουλήσουν.. 

Και είναι λογικό κάποιος να πει.. ναι αλλά αυτό συμβαίνει και αλλού στην Ελλάδα... εντάξει συμβαίνει, μόνο που εδώ και εξαιτίας του μεταναστευτικού έχει εξαφανιστεί εντελώς η ζήτηση από ανθρώπους που έβλεπαν την αγορά ακινήτου στη Λέσβο και σαν μια καλή επένδυση.. 

Και δεν μιλάμε για τις τουριστικές επιχειρήσεις που φέτος "πάτωσαν" γιατί εκεί το .."παιχνίδι" τώρα ξεκινά... 

Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε αγορά ούτε και σύγκριση.. κάποτε μαθαίναμε πόσο πουλήθηκε το τετραγωνικό σε κάποια περιοχή και μπορούσαμε να βγάλουμε συμπέρασμα.. τώρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί.. 

Παρόλα αυτά ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε με βάση αντικειμενικές αξίες που απλά δεν ..υπάρχουν !!! 

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο ..."νησί της αλληλεγγύης" !!!


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες