Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΓΙΑ "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΧ" ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ..

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται ξανά τα νησιά του ανατoλικού Αιγαίου μετά τη ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται για ακόμη μια φορά στη Λέσβο, όπου ο αριθμός των μεταναστών ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του hot spot της Μόριας. 
Επιχειρηματίες του Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο νησί μιλούν, όπως αναφέρουν στο Capital.gr, για "δεύτερο κραχ” στην εικόνα του προορισμού, ειδικά μετά την επανάληψη των περσινών εικόνων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με δεκάδες μετανάστες εγκλωβισμένους να περιμένουν την καταγραφή τους. 

Πριν δύο ημέρες 250 περίπου νεοαφιχθέντες στο νησί μεταφέρθηκαν αναγκαστικά από το λιμενικό σώμα στο χώρο έξω από το παλιό κολυμβητήριο, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού, όπου περίμεναν επί ώρες μέχρι να αδειάσει η πτέρυγα καταγραφής στο hot spot. 
Οι αυξημένες αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο έχουν δημιουργήσει "μπλακ άουτ” στη διαδικασία καταγραφής στη Μόρια. Κάτοικοι και επιχειρηματίες προβλέπουν επιδείνωση της κατάστασης το επόμενο διάστημα. 
Ξενοδόχοι και καταστηματάρχες ήδη παλεύουν να αντιμετωπίσουν την τεράστια πτώση που σημείωσε φέτος η τουριστική κίνηση στη Λέσβο, κάνοντας λόγο για τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων χρόνων. 

Ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου δημοφιλείς προορισμοί παρουσίαζαν ισχνή κίνηση, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα σε Χίο και Σάμο. Όπως προειδοποιούν, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, η κατάσταση είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από τον έλεγχο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον των των νησιών, ειδικά σε ότι αφορά τον τουριστικό κλάδο.
Οι πληροφορίες λένε πως η πτώση στα έσοδα είναι εξίσου δραματική, φτάνοντας σε επιχειρήσεις που στηρίζονταν κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό, ακόμη και το 80%.


Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!



www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες