Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ !! ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου έκρινε χτες αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, η οποία είχε επιλέξει ακόμη και τον δρόμο της δικαστικής δίωξης σε δημάρχους που αρνιόντουσαν να εφαρμόσουν τον αντισυνταγματικό – όπως αποδείχτηκε – νόμο.

Η διάταξη αυτή αφορά περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η κυβέρνηση είχε αγνοήσει επιδεικτικά τις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες, η αντισυνταγματικότητα του νόμου θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα και στους Δήμους και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μία επίδειξη δύναμης, η κυβέρνηση ώθησε φορείς του δημοσίου να κινηθούν νομικά έναντι αιρετών εκπροσώπων που δήλωναν ότι ήσαν αντίθετοι με την παράταση των συμβάσεων, καθώς δεν ήθελαν να ζημιώσουν τους δήμους τους, αφού χρειαζόντουσαν αυτό το προσωπικό για όλο τον χρόνο.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι τι θα συμβεί με τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί και τα οποία ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ. 

Πως θα επιστραφούν, δηλαδή, τα χρήματα στο δημόσιο, όπως ορίζει η απόφαση.

Αλλά και πως θα αντιμετωπίσει το δημόσιο τους δημάρχους που είχαν το θάρρος να αντιταχτούν στην ισοπεδωτική λογική της κυβέρνησης και τώρα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα για μία απόφαση που αποδεδειγμένα δεν ήθελαν να εφαρμόσουν!













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες