Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

«ΤΡΕΛΑ».. 4,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!!! ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ..ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!!!


Βαρύς είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι κατ' επάγγελμα αγρότες από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Το «μάρμαρο» θα φτάσει 4,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020, τα οποία θα φτάσουν τα 4,9 δισ. ευρώ το 2021.

Μεγάλοι χαμένοι, είναι οι συνταξιούχοι οι οποίοι θα φτάσουν να πληρώσουν 2,5 δισ. ευρώ από τις συντάξεις τους το 2021 μαζί με ένα μεγάλο μέρος από τα 2 δισ. που θα προέλθουν από τη μείωση του αφορολογήτου που τους πλήττει όσο και τους άγαμους, καθώς κατά τεκμήριο δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.

Ο λογαριασμός της νέας συμφωνίας «φουσκώνει» και για ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και αγρότες.

Συγκεκριμένα, η πρόσθετη επιβάρυνση εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε επιπλέον 53 εκατ. ευρώ για το 2018, ανεβαίνει σε 124 εκατ. ευρώ το 2019.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά, τα προβλεπόμενα ποσοστά ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες αφενός και όσους υπάγονταν ως αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές.

Ειδικά για το 2018, η εισφορά υπολογίζεται επί του 85% του ως άνω φορολογητέου αποτελέσματος.
Μικρές εκπλήξεις του νομοσχεδίου είναι η απόφαση για μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και η κατάργηση του αφορολογήτου για το 77% στις αποζημιώσεις των βουλευτών.
«Τσεκούρι» στο αφορολόγητο

Πέραν των παρεμβάσεων στο συνταξιοδοτικό το νέο συμπληρωματικό Μνημόνιο προβλέπει  παρεμβάσεις στο σκέλος του αφορολογήτου ορίου που ξεκινούν το 2020 από τα 1,92 δισ. ευρώ για να φτάσουν στα 2,058 δισ. ευρώ το 2021.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1.1.2020 το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος μειώνεται στα 5.700 με 6.600 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων του φορολογούμενων.
Ειδικότερα η μείωση του φόρου με βάση την οποία προκύπτει το ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος διαμορφώνεται ως εξής:

Στα 1.250 ευρώ απο 1.900 ευρώ σήμερα για φορολογούμενους χωρίς προστατευόμενα τέκνα.

Στα 1.300 ευρώ απο 1.950 ευρώ σήμερα για φορολογούμενους με ένα προστατευόμενο τέκνο.

Στα 1.350 ευρώ απο 2.000 ευρώ σήμερα για φορολογούμενους με δύο προστατευόμενα τέκνα

Στα 1.450 ευρώ απο 2.100 ευρώ σήμερα για φορολογούμενους με 3 τέκνα και άνω.

Lesvos Voice: Ο «καυγάς» που κάνει τώρα η κυβέρνηση είναι γιατί δεν «μιλάμε» και για τα αντίμετρα.. μόνο που αυτά δεν είναι καθόλου σίγουρα ενώ τα παραπάνω μέτρα είναι εντελώς ..σίγουρα !!!

Σε αυτά τα παραπάνω να προσθέσετε, σε ότι αφορά την Λέσβο, και τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ που τέλος του χρόνου θα καταργηθεί, όπως μας τονίστηκε ξεκάθαρα τον περασμένο Δεκέμβρη…  δηλαδή δεν υπάρχει άλλη παράταση.. αυτό σημαίνει για εμάς εδώ ένα κόστος συν 10% περίπου..

Βλέπετε ο καιρός περνά γρήγορα για όσους θέλουν να βάζουν το πρόβλημα κάτω από το ..χαλί !!

Τώρα, σε ότι αφορά τα μέτρα συνολικά μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή..

Οι συνταξιούχοι .. τέλος !! ..αυτούς τους τιμωρούν μεθοδικά… βλέπετε τους θεωρούν υπεύθυνους για την κρίση, γιατί λέει πήραν λεφτά  τα προηγούμενα χρόνια πάνω από τις δυνατότητες τους !!!

Αυτοί δηλαδή φταίνε για το σημερινό χάλι της χώρας.. αυτοί μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους ..μισθωτούς !!! ..αυτοί κατέστρεψαν την χώρα !!!!

Και κάποιοι άλλοι που ήταν είκοσι χρόνια Υπουργοί σε 5 διαφορετικούς πρωθυπουργούς είναι τώρα …”περαστικοί και άμα δούμε φως να μπούμε, ξανά” ..  καμιά ευθύνη δεν έχουν !!!! ..και κάνουν και τους έξυπνους !!! μας δουλεύουν δηλαδή…

Ναι καλά… 
Τι στο καλό συνεννοημένοι είναι όλοι ;;; 














Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες