Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΚΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.. ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ !!!!!


Έρευνα για τη δράση μη κυβερνητικού οργανισμού που διασώζει πρόσφυγες στην Μεσόγειο ξεκίνησε η εισαγγελία της πόλης Τράπανι της Σικελίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidianoη έρευνα αφορά ΜΚΟ, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν άγνωστα, που φέρεται να διέσωσε πρόσφυγες και μετανάστες σε λιβυκά χωρικά ύδατα, χωρίς να έχει σημανθεί SOS.

Η υπόθεση φαίνεται να αφορά παράνομες, ή τουλάχιστον ύποπτες σχέσεις της μη κατονομαζόμενης ΜΚΟ, με διακινητές προσφύγων και μεταναστών .

Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε από το εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama και συνδέεται άμεσα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Κατάνης Καρμέλο Τζούκαρο ο οποίος, εδώ και μια εβδομάδα, κάνει συνεχείς αναφορές σε «θολά προφίλ», των μελών ορισμένων ΜΚΟ.

Επισήμως, η εισαγγελία του Τράπανι δεν σχολιάζει την είδηση, αλλά στα μέσα ενημέρωσης διαρρέει ότι η έρευνά της μπορεί να βασίζεται σε πληροφορίες και στοιχεία που έχει συλλέξει η ιταλική αστυνομία.

Αναμένεται να διαπιστωθεί, ωστόσο, αν ο αρχιεισαγγελέας του Τράπανι, Αμπρότζιο Καρτόσιο, θα κληθεί να πληροφορήσει, σε δημόσια ακρόαση, τα μέλη της επιτροπής άμυνας της γερουσίας της Ρώμης, σχετικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνάς του και το πώς εκτιμά ότι διεξάγεται το σύνολο των επιχειρήσεων διάσωσης, νότια της Σικελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ










Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες