Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΚΛΕΪ KAI TOY ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΛΕΣΒΟΣ ..ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !! ΟΛΑ ΚΑΛΑ…


«Οι κάτοικοι της Λέσβου έδωσαν μάχη να υποστηρίξουν το νησί αλλά και τους χιλιάδες πρόσφυγες που υποδέχτηκαν.

Ελάχιστοι γνωρίζουν, όμως, ότι η βασική της παραγωγή είναι η ελιά και ότι 11 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καλύπτουν το 40% της έκτασης του νησιού», όπως μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το βίντεο της olivebetter.com και στη συνέχεια να ψωνίσει ρόφημα ελιάς!

Στο πλαίσιο του Challenge lab, ένα μάθημα που γίνεται στον μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Healing Lesvos»: η ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα, για την εκκίνηση της οικονομίας στη Λέσβο, μετά την προσφυγική κρίση.

Φύλλα ελιάς

Στον διαγωνισμό η πρώτη ομάδα - επιχείρηση που βραβεύθηκε στα μέσα Μαΐου 2017 στο Berkeley ήταν η ομάδα OliveBetter, μια επιχείρηση που στοχεύει στην παραγωγή και παγκόσμια διάθεση επεξεργασμένων φύλλων ελιάς, με στόχο την κατανάλωσή τους ως ρόφημα.

Η φοιτητική ομάδα του Berkeley μαζί με φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τα Τμήματα Πληροφορικής και Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη στοχεύουν από κοινού στην προετοιμασία νεοφυών επιχειρήσεων με κοινωνικό χαρακτήρα στη Λέσβο.

Η εν λόγω διεθνής συνεργασία έγινε πραγματικότητα με τον συντονισμό της Ελένης Ασικμπάση, διδάσκουσας του Πανεπιστημίου Berkeley, η οποία οραματίστηκε την επανεκκίνηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη Λέσβο.

Μάλιστα οι δύο ομάδες φοιτητών έχουν ήδη προχωρήσει σε πιλοτική παραγωγή και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ σύντομα αναμένεται η πιλοτική εφαρμογή των προτάσεών τους στη Λέσβο.

Κοινές ομάδες

Παράλληλα με τη δράση «Healing Lesvos», τα δύο πανεπιστήμια πρόκειται άμεσα να ορίσουν κοινές ομάδες φοιτητών και φοιτητριών για δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών με θέμα τα Ανοικτά, Μεγάλα και Διασυνδεδεμένα Δεδομένα (DATA-X Project), ενώ είναι σε προετοιμασία υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας σε βάθος χρόνου, σε ποικίλα θέματα ερευνητικής, καινοτομικής, νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Ikhlaq Sidhu, Ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Berkeley, ανέφερε: «Στο πανεπιστήμιό μας εφαρμόζουμε τις πιο καινοτόμες μεθόδους για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου νομίζουμε θα αποφέρει αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές».

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής και ιδρυματικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που φοιτητές και φοιτήτριές μας συνεργάζονται με ομάδες από ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων με κοινωνικό χαρακτήρα στη Λέσβο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και UC Berkeley, δύο ιδρυμάτων με τόσο μεγάλη γεωγραφική απόσταση αλλά μεγάλη συνάφεια στοχεύσεων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, θα έχει σύντομα και άλλες πρωτοβουλίες, για το καλό των φοιτητών και των φοιτητριών μας αλλά και της κοινωνίας του Αιγαίου».

Πηγή: Καθημερινή









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  

                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες