Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!! ..Ο ΤΡΑΜΠ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ..ΚΑΓΚΕΛΑ !! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ;;;


Κόκκινο έχει χτυπήσει το θερμόμετρο για τις σχέσεις ΗΠΑ -Τουρκίας, μετά την απόφαση Τραμπ να εγκρίνει την παροχή βαρέως οπλισμού στους Κούρδους αντάρτες της Συρίας.

Πρόκειται για μια ενέργεια που προκάλεσε την οργή του Ερντογάν, καθώς σε προηγούμενο διάστημα, είχε αποκαλέσει συριακή πτέρυγα του κουρδικού κινήματος ως «τρομοκρατική οργάνωση», ενώ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι βοηθούν τρομοκράτες. 
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η τούρκικη πλευρά έχει ανακοινώσει συνάντηση του Ερντογάν με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον.
Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ignatiou.com, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 
Οι προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεχίζονται, αλλά είναι δύσκολο -πάντα με τα δεδομένα της στιγμής- να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχουν περιθώρια να αλλάξει η κατάσταση. 
Οι συνομιλίες για πραγματοποίηση της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας συνεχίζονται και σήμερα.
Παράλληλα, o Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με απώτερο στόχο την τροποποίηση της απόφασης της αμερικανικής πλευράς και την αλλαγή των σχεδιασμών για την απελευθέρωση της Ράκκα, είχε στείλει στην Ουάσιγκτον τρεις στενούς συνεργάτες του, τον εκπρόσωπο τύπο του Προεδρικού, Ιμπραχίμ Καλίν, τον Επιτελάρχη Χουλουσί Ακάρ και τον Αρχηγό των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν. 
Η κίνηση του κ. Ερντογάν όπως σημειώνει η «Καθημερινή», δεν έφερε τα απαιτούμενα αποτελέσματα καθώς τη Δευτέρα οι τρεις συνεργάτες του Προεδρικού πληροφορήθηκαν στον Λευκό Οίκο για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Ignatiou.com, οι Τούρκοι έφτασαν άρον-άρον στην αμερικανική πρωτεύουσα για να αποτρέψουν την χθεσινή ανακοίνωση:
«Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε για μερικά λεπτά με τον ίδιο τον Πρόεδρο Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. Η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αλλά σε τουρκική ιστοσελίδα στην Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε και μία θολή φωτογραφία που τραβήχθηκε λαθραία με κινητό».
Διπλωμάτης περιγράφοντας στον Μιχάλη Ιγνατίου την γενικότερη κατάσταση, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Είναι ως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να ετοιμάζεται να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο την Παρασκευή, και μέρες πριν ο Λευκός Οίκος να ανακοινώνει ότι η Τουρκία δικαιούται το μισό Αιγαίο. Αυτό συνέβη στον κ. Ερντογάν. Ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να εξοπλίσει τους θανάσιμους εχθρούς του αγνοώντας όλες τις ανησυχίες των Τούρκων. Περίπου έτσι είναι η κατάσταση σήμερα για τον κ. Ερντογάν».
Μένει να δούμε αν ο Τούρκος Πρόεδρος, τραβήξει ακόμα το σχοινί ή αν υπαναχωρήσει, κάνοντας… γαργάρα την μεγαλοπρεπή προσβολή του Αμερικανού προέδρου.











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες