Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ" Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ "ΜΙΛΗΣΕ"..ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ !! ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ .."ΣΕΒΑΣΤΕΙ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!


Η Τουρκία οφείλει να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί σχέσεις καλής γειτονίας και θα αποφεύγει τις εντάσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, ερωτηθείσα σχετικά με την έξαρση των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, απάντησε, σύμφωνα με την ιστοσελιδα EurActiv, ως εξής:

«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία χρειάζεται να δεσμευτεί απερίφραστα ότι θα τηρεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις εντάσεις και να απέχει από κάθε απειλή ή ενέργεια που στρέφεται εναντίον ενός κράτους-μέλους ή που βλάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Η ίδια αξιωματούχος τόνισε ότι θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. «Επιπλέον η ΕΕ τονίζει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών μελών σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο», συμπλήρωσε.

«Κατά το περασμένο άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της 28ης Απριλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι υπενθύμισε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μία από τις θεμελιώδεις αρχές τις οποίες καλείται να σεβαστεί η Τουρκία ως υποψήφια χώρα», κατέληξε.


Lesvos Voice: Τώρα πόσο σοβαρή είναι αυτή η δήλωση και αν "ίδρωσε το αυτί" του σουλτάνου από τον ..φόβο, αυτό θα φανεί.. 

Αλλά για να σοβαρευτούμε, καλό είναι να απαιτηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και γενικά από τα πολιτικά κόμματα να γίνει μια τέτοια δήλωση σε κορυφαίο επίπεδο.. από τον Γιούνκερ τουλάχιστον... 

Γιατί αν νομίζουν ότι με αυτά καταλαβαίνει τίποτα ο σουλτάνος μάλλον γελιούνται.. 

Και το λέμε αυτό γιατί αυτό που επικρατεί σε κορυφαίο επίπεδο στην Ε.Ε. είναι.. να μη τα "σπάσουμε" εντελώς με την Τουρκία γιατί είναι μεγάλη χώρα (μεγάλη αγορά εννοούν), είναι και το μεταναστευτικό στη μέση, οπότε να τα "βρούμε" βρε παιδί μου...

Κατανοητά όλα αυτά.. δεν ζούμε στον Άρη, καταλαβαίνουμε.. αλλά το όριο πιο είναι και σε αυτό;; ...να μη το ξέρουμε εμείς να μη το ξέρει ούτε ο σουλτάνος;;  
Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.