Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΟΙΛΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΗΡΩΑΣ ΖΕΡΒΟΜΑΝΩΛΗΣ.. ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 21 ΧΡΟΝΩΝ...


Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα Παράκοιλα η εξόδιος ακολουθία  για τον ήρωα Γιώργο Ζερβομανώλη τα λείψανα του οποίου επέστρεψαν στο νησί μετά από 43 ολόκληρα χρόνια. 

Ο 21χρονος τότε στρατιώτης από τη Λέσβο, παιδί οικογένειας ψαράδων, μικρασιατών προσφύγων, όπως αποδείχθηκε, σκοτώθηκε αμυνόμενος, κατά τη διαδικασία απαγκίστρωσης των υπερασπιστών του στρατοπέδου από το ύψωμα Α στα περίχωρα της Λευκωσίας, στις 16 Αυγούστου 1974. 
Ετάφη από τους τούρκους εισβολείς σε ομαδικό τάφο, που βρέθηκε 1.200 μέτρα βόρεια του στρατοπέδου, δίπλα από ένα ρυάκι μαζί με άλλα 11 άτομα. 
Αυτός ο τάφος ανασκάφτηκε, ενώ 10 από τους 12 θαμμένους εκεί ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.
Τα  λείψανά του Γιώργου Ζερβομανώλη μεταφέρθηκαν  στην Αθήνα, στο ΓΕΣ, και σήμερα  Δευτέρα 29 Μαΐου, έγινε η ταφή στο νεκροταφείο της γενέτειράς του στα Παράκοιλα.
Οι γονείς του δεν ζουν πια, ενώ η αδελφή του, Κατίνα Ζερβομανώλη-Φαντζίκη, η οποία ζει στα Παράκοιλα και έχει δώσει στον γιο της το όνομα του αδελφού της, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Δεν περιμέναμε τόσα χρόνια μετά ότι ο Γιώργος θα ζούσε. Αλλά 43 χρόνια τώρα, ούτε οι γονείς μας, ούτε κι εγώ τού κάναμε μνημόσυνο… 
Δεν είχαμε, όμως, άλλες ελπίδες ότι θα ήταν ζωντανός… Ελπίζαμε μόνο πως θα βρεθούν τα λείψανά του και θα τα μεταφέρουμε εδώ, στο χωριό μας, να αναπαυθεί για πάντα. Να ξεκουραστεί η ψυχή του εδώ, στο χωριό μας, να ξεκουραστεί και η ψυχή των γονιών μας που έφυγαν με την αγωνία και το γιατί για τον Γιώργο».









Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  



                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες