Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ.. ΜΠΛΟΚΑ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!! ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ !!!!


Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Χίου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και αντιδρούν στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της νότιας Χίου.

Με μπλόκα, φωτιές, βάρδιες και οχήματα στους δρόμους, αντέδρασαν το βράδυ της Πέμπτης (25/5) οι κάτοικοι των Ολύμπων Χίου, στο άκουσμα της είδησης ότι δόθηκε παράταση 3 ημερών για να βρεθεί άλλος χώρος για Προαναχωρησιακό κέντρο για πρόσφυγες και μετανάστες πλην του Αεροδρομίου Ολύμπων, που έχει επιλεγεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



Όπως αναφέρει το alithia.gr, ο πρόεδρος του χωριού τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση εκτός παραγωγικού ιστού, σε διαφορετική περίπτωση θα υπερασπιστούν με τα κορμιά τους, την περιοχή τους με πρώτους τους γέροντες του χωριού, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα αντικρίσουν τα ΜΑΤ σε περίπτωση βίαιης εισβολής στον δρόμο που από τους Ολύμπους οδηγεί στο Στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Εκτός από τους Ολύμπους το ίδιο...πολεμικό κλίμα επικράτησε στα Μεστά, στα Αρμόλια, τη Βέσσα και την Ελάτα.



Παράλληλα, οι πρόεδροι των μαστιχοχωρίων απειλούν με παραίτηση σε περίπτωση που προχωρήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη δημιουργία του προαναχωρησιακού κέντρου.

Το ξέσπασμα του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού: H κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι

Στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της κοινότητας Ολύμπων Μιχάλης Χαλκιάς εξαπέλυσε επίθεση στον Δήμαρχο Χίου για τα κοντέινερ που φορτώνονται με σκοπό να φθάσουν στη Χίο.

Ο Δήμαρχος ξέσπασε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παίζει κρυφτούλι», ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο νησί.

«Απευθύνονται όλοι σε μένα, προσωπικά στο Δήμαρχο, για οτιδήποτε κινείται, φορτώνεται, κολυμπά ή οτιδήποτε άλλο γίνεται πάνω στο νησί. Φτάνει πια! Υπάρχει Κυβέρνηση, υπάρχουν φορείς οι οποίοι έχουν πλήρη ευθύνη. Αυτός που θα έπρεπε να είναι σήμερα εδώ, είναι η Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό Κράτος. Παίζει το κρυφτούλι η Κυβέρνηση, ενώ θα έπρεπε να είναι εδώ», είπε μεταξύ άλλων.











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες