Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΟΙ NEW YORK TIMES ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΕΦΤΑΛΟΥ !! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ..


Στα δέκα αγαπημένα μέρη με ποταμούς, λίμνες και ακτές στην Ευρώπη συμπεριλαμβάνει τις θερμές πηγές της Εφταλούς της Λέσβου, δημοσίευμα των New York Times.

Το να βυθίσεις το δάχτυλο του ποδιού σου στις θερμές πηγές της Εφταλούς στο βόρειο άκρο της Λέσβου μπορεί φανεί σαν ένα ταξίδι στην αιωνιότητα. Σε ένα θαυμάσιο κοινόχρηστο λουτρό στην άκρη του γαλαζοπράσινου Αιγαίου, τα ιαματικά νερά είναι τόσο ζεστά – θερμοκρασίες μεταξύ 42-46 βαθμών Κελσίου – που το να μπεις μέσα τους γίνεται ανά εκατοστό του κορμιού σου.

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες τις θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων, τα οποία είναι πλούσια σε ράδιο, χλώριο, νάτριο και άλλα μέταλλα που λέγεται ότι είναι ευεργετικά για όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα και ρευματισμούς.



Αν και η Λέσβος, ως ηφαιστειογενές νησί, έχει μια σειρά από φυσικές ιαματικές πηγές, η Εφταλού κατέχει μια μοναδική θέση δίπλα σε μια ήσυχη παραλία με βότσαλα που έχουν σμιλευτεί από αέρα και λάβα.

Η επίσκεψη είναι εύκολη από την κοντινή πόλη του Μολύβου, διακοσμημένη με όμορφα πέτρινα σπίτια, τοποθετημένα στην πλευρά ενός απόκρημνου λόφου και στεφανωμένα από ένα παλιό κάστρο.

Αφού φτάσετε στην είσοδο της Εφταλού, ένα μονοπάτι σας οδηγεί σε ένα θολωτό, ασβεστωμένο κτήριο, όπου το κοινόχρηστο ζεστό μπάνιο βρίσκεται δίπλα σε μια πιο σύγχρονη εγκατάσταση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ιδιωτικές μπανιέρες.

Η τελετουργική πρόκληση αντοχής της πηγής της Εφταλού περιλαμβάνει την εμβάπτιση για λίγα λεπτά ή όσο μπορείτε να το αντέξετε, στη συνέχεια μια βουτιά στα δροσερά νερά του Αιγαίου και επιστροφή στη θερμή πισίνα.



Η χαλάρωση έρχεται σύντομα, ενώ επιπλέετε στην αλμυρή θάλασσα κοιτάζοντας πέρα από τον ορίζοντα προς τα μωβ βουνά της Τουρκίας, ή προς τα πάνω τον απέραντο γαλάζιο ουρανό.

Όταν ολοκληρώσετε τη φροντίδα του εαυτού σας, σε μικρή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται η Χρυσή Ακτή μια παραλία της οποίας τα κύματα θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν σύντομο υπνάκο, αν δεν κάνετε ψαροντούφεκο.

Η κοντινή ταβέρνα Εφταλού σερβίρει εξαιρετικά τηγανητά, γεμιστούς κολοκυθοανθούς και φρέσκα θαλασσινά. Εκεί μπορείτε να καθίσετε ενώ ο πορτοκαλί ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο και οι βράχοι της λάβας που σχηματίστηκαν κατά τη γέννηση του νησιού ρίχνουν τη σκιά τους στη ζεστή παραλία.

Πηγή: New York Times

Φωτογραφίες: Tripadvisor
















Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  




                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες