Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΟΙ ..ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ «ΠΑΙΞΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ;; ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΕΗ ..


Πολλές συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες μέρες για το θέμα της ενεργειακής  διασύνδεσης όλων των νησιών με το ηπειρωτικό τμήμα της χώρας…

Τις συζητήσεις αυτές τις έχουν «πυροδοτήσει» οι δεσμεύσεις που υπάρχουν στη νέα συμφωνία με τους δανειστές, που οσονούπω πάει στη βουλή για ψήφιση και αφορούν το κομμάτι της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ…

Σύμφωνα με όσα διαδίδονται η επιβάρυνση της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση των νησιών είναι τεράστια και μια τέτοια ενεργειακή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα θα μείωνε της ζημιές της ΔΕΗ κατά 500 εκατ ευρώ !!!!!!!!

Αυτό σημαίνει ότι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση θα πρέπει τέτοια ..χρέη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να σβηστούν ή τουλάχιστον να μειωθούν σημαντικά..

Στη βάση αυτή βασίζονται και οι πληροφορίες που λένε ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με τους Κινέζους στο Πεκίνο τις επόμενες μέρες είναι τα ενεργειακά δίκτυα των νησιών..

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το όλο θέμα ενδιαφέρει τους κινέζους άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί στη πράξη αφού ήδη έχουν αγοράσει το 24% του ΑΔΜΗΕ !!!!!!
Όλα αυτά απλά δικαιώνουν για μια ακόμη φορά το Lesvos Voice που έγραφε πριν μερικές μέρες ότι η απόφαση της ΔΕΗ να ακυρώσει κάθε κουβέντα για νέο εργοστάσιο στη Λέσβο δεν είναι άσχετη με τις γενικότερες εξελίξεις στη εταιρία, με την ιδιωτικοποίηση της και με το γεγονός ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας  ..

Μάλιστα είχαμε τονίσει και τότε την ανάγκη οι ..τοπικοί παράγοντες (;;;;;) να παρακολουθήσουν στενά το θέμα γιατί πολλά θα παιχτούν τους επόμενους μήνες… γιατί αυτό που μας μένει τώρα, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι να μείνουμε και από ...ρεύμα !!!













Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους

προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  





                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες