Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ !!! 18 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ !!!!



Εντάξει τώρα.. αν δεν αφορούσε ένα τραγικό γεγονός στο οποίο μια γυναίκα έχασε την ζωή της και πολλοί άνθρωποι τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, θα μπορούσαμε να γελάμε για ώρες…

Φαίνεται όμως ότι το δράμα της Λέσβου δεν έχει τελειωμό.. μετά την απαράδεκτη έως άθλια αντιμετώπιση που είχε το νησί στο θέμα του μεταναστευτικού τώρα έχουμε και τα «παρελκόμενα» από τον σεισμό..

Μόνο μη μας πει κανείς ότι εμείς εδώ στο Lesvos Voice δεν τα λέγαμε..

Τι έγινε λοιπόν;;

..έγινε ότι 18 μέρες μετά τον σεισμό και ακόμα η «υπέροχη» κυβέρνηση μας δεν έβγαλε τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που είναι απαραίτητες έτσι ώστε να χαρακτηριστεί το νησί σεισμόπληκτο και να πάρουν οι άνθρωποι τα βοηθήματα που δικαιούνται..

Απίστευτα πράγματα δηλαδή..

Μιλάμε για την απόλυτη παρακμή..

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στους..

Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιωάννη Καπάκη..

και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται !!

Η επιστολή…

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι κάτοικοι της Βρίσας που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, αναμένουν την ΚΥΑ για το έκτακτα βοηθήματα, αλλά και για την καταβολή του ποσού επιδότησης ενοικίου.

Στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, έρχεται να προστεθεί και η έντονη ανησυχία που προκαλεί στους πληγέντες η καθυστέρηση αυτή, τη στιγμή που σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως π.χ. στο σεισμό της Κεφαλονιάς που είχε σημειωθεί στις26/1/2016, ή ανάλογη ΚΥΑ είχε εκδοθεί μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή στις 11/2/2016.

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος Λέσβου, φρόντισε για την κάλυψη του κόστους σίτισης και διαμονής των πληγέντων για έως ότου εκδοθεί η ΚΥΑ και τακτοποιηθούν με την ενοικίαση κατοικίας για να στεγασθούν και γενικά να λάβουν όσα η Πολιτεία τους οφείλει.

Όπως καταλαβαίνετε είναι επιτακτική ανάγκη η έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, για να βρουν στέγη οι πληγέντες από το σεισμό της 12ης Ιουνίου, καθώς η καθυστέρηση στην έκδοσή της επιτείνει την αγωνία τους και δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και συνεργασία.

Lesvos Voice: Όταν λοιπόν μιλάμε για παρακμή έχουμε άδικο;;

Τι άλλο είναι δηλαδή όλο αυτό;;

Δηλαδή πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουν αυτοί που έχουν ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια;;

Τι πρέπει να συμβεί ακόμα για να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που μας δουλεύουν χωρίς καμιά ντροπή ;;

Πόσες ανακοινώσεις και πόσες επισκέψεις στα χαλάσματα της Βρίσας πρέπει να γίνουν ακόμα για να γίνουν τα αυτονόητα;;

Και ύστερα ο άλλος θέλει να κάνει την Βρίσα ξανά παραδοσιακό οικισμό..

Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν μια Υπουργική Απόφαση και ο ..”επιστήμων πρώην” ονειρεύεται καθηγητάδες ειδικούς που θα δουλέψουν στα πρότυπα της ..Σαντορίνης..

Καλά τώρα.. οι λαξευμένες πέτρες μας μάραναν !!!!











Lesvos Voice...αν μας θεωρείτε χρήσιμους


προτείνετε την σελίδα μας στο fb 

και στους φίλους σας !!! 

Ευχαριστούμε !!


www.lesvosvoice.blogspot.gr  


                   .....Εδώ σχολιάζουμε την Είδηση !!! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Συνεργάτες